Pensioenfonds Landbouw wint IPD Award

02/06/2010 09:59

Perscommunicatie Pensioenfondsen

Pensioenfonds Landbouw heeft best presterende vastgoedportefeuille van Nederland

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft donderdag 27 mei de IPD European Property Investment Award in de wacht gesleept. De begeerde Award werd tijdens een galadiner in het Okura Hotel in Amsterdam uitgereikt.

IPD kent deze prijs toe voor de best presterende vastgoedportefeuille van Nederland, bezien over de periode 2007 tot en met 2009. BPL- met Fondsmanager Syntrus Achmea Vastgoed - wint deze in de categorie 'specialist fund' in Nederland'. Een specialist fund is een portfolio dat hoofdzakelijk is samengesteld uit directe vastgoedinvesteringen, voor minimaal 70% belegd in een enkele vastgoedsector op de nationale markt. De betreffende portefeuille van het pensioenfonds Landbouw bevat voor 80% beleggingen in Nederlandse woningen.

De IPD (Investment Property Databank) is de belangrijkste provider ter wereld van performanceanalyses van vastgoed en verleent diensten op het gebied van research, rapportages, benchmarking en conferenties. De uitreiking was onderdeel van de IPD European Property Investment Conference.

Eerder deze maand viel het Pensioenfonds Landbouw ook al in de prijzen. Op 20 mei mochten zij de PBM (Pensioen, Bestuur & Management) Communicatieprijs voor beste innovatieve communicatie in ontvangst nemen.





http://www.bplpensioen.nl/