Gemeente Twenterand


Oud-wethouder Freek Becker overleden

Op 62 jarige-leeftijd is in zijn huis in Vriezenveen op maandag 31 mei oud-wethouder en oud-raadslid Freek Becker overleden. Freek was sinds 12 april 1994 raadslid. Hij maakte de in zijn raadsperiode de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2002 mee. In 2006 kwam de fusiepartij Lokaal Liberaal Twenterand in het college. Op 27 april 2006 werd Freek Becker wethouder van de gemeente Twenterand.

Freek zette zich met passie en overtuiging in voor de gemeente Twenterand. Met zijn manier van werken wist Freek mensen te binden en groot draagvlak te creëren binnen de Twenterandse samenleving, met altijd een oplossing in het vizier.

Zijn grote liefde voor de sport kwam Freek goed van pas in zijn werk. Als wethouder met o.a. sport in portefeuille was de aanleg van kunstgrasvelden voor bijna alle voetbalverenigingen in de gemeente Twenterand één van zijn belangrijkste politieke wapenfeiten.

Freek is altijd op en top sportman geweest. Jarenlang was hij aanvaller van DETO. De club waar hij, voordat hij ziek werd, nog regelmatig kwam. Voor zijn loopbaan als wethouder was hij jarenlang beheerder en horeca-exploitant van de kantine van sporthal De Stamper in Vriezenveen.

Raad, college van burgemeester en wethouders en medewerkers van de gemeente Twenterand zijn geschokt door het overlijden van Freek Becker. Ieders gedachten gaan uit naar Robert en Marlous, Pauline en Marcel en zijn kleinkinderen Amy en Noa.

Er is gelegenheid om afscheid van hem te nemen en tot condoleren op zaterdag 5 juni van 19.00 tot 19.30 uur in het uitvaartcentrum `De Laatste Eer'. Kerkstraat 4 te Vriezenveen, waar hij dan is opgebaard.

De herinneringsdienst zal worden gehouden op maandag 7 juni a.s. om 12.00 uur in de Grote Kerk, Westeinde 39 te Vriezenveen, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de gemeentelijke gemeentelijke begraafplaats. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren.