Nieuw on-line resource centre voor HR-community: Talent Matters

02/06/2010 10:32

StepStone Solutions

Leiden, 2 juni 2010 - In het kader van 600Minutes Human Resources gaat vandaag het resource centre Talent Matters (http://goto.stepstonesolutions.com/nl/talentmatters/) live. Dit nieuwe resource centre is volledig gericht op talent management en verzamelt internationale best practices, tips & tricks en een reeks gratis webbased tools die meten hoe een organisatie ervoor staat op talentgebied. Talent Matters is een initiatief van StepStone Solutions. StepStone Solutions investeerde het afgelopen jaar een kwart miljoen euro in de onderzoeken, best practice en assessment tools. Het resource centre is bedoeld om concrete informatie over talent management te delen en zo de HR-community een sterkere stem aan de directietafel te geven.

Sander Kerkhoffs, country manager StepStone Solutions: 'HR staat sinds de crisis definitief hoog op de directieagenda en HR-managers praten mee over beleid. Vaak missen zij daar de juiste informatie voor. Met de tools op de site en cijfers uit de onderzoeken, kan de HR-manager goed laten zien wat er nodig is om de organisatie op te tuigen voor het best passende talent management.'

Met de gratis assessment tools meet HR de eigen prestaties op het gebied van talent. Vandaag gaat de nieuwste aanwinst op het gebied van on-line tools, de Performance Management Business Case Builder, live. Met deze nieuwe Business Case Builder Tool genereert HR binnen 20 minuten concrete informatie en effecten die aangeven waarom het belangrijk is te investeren in een fundamenteel onderdeel van talent management, namelijk performance management. De Business Case Builder Tool is nuttig voor iedereen in een HR-community. De informatie dient om hoger management ervan te overtuigen de strategie voor talent management verder te professionaliseren. Dat is cruciaal voor zowel de organisatie als de medewerkers zelf.

Het resource centre en de tools spelen in op de trend om binnen de eigen organisatie naar talent te zoeken en dit talent te koesteren. Dit wordt gezien als een belangrijke succesfactor in de post-crisis economie.

Talent management omvat verschillende disciplines waaronder de focus op performance management. 'Het verbeteren van performance management heeft een substantiële meetbare impact op zowel resultaten als medewerkerbetrokkenheid en -motivatie. Toch pakken veel organisaties performance management niet succesvol op, omdat zij de processen missen om deze aanpak in de hele strategie door te voeren. Via Talent Matters ontdekken zij hoe performance management aantoonbare verbeteringen kan bewerkstelligen, zowel financieel als operationeel, op basis van data uit de eigen organisatie,' aldus Kerkhoffs.

Over StepStone Solutions

StepStone Solutions helpt organisaties wereldwijd het beste uit hun medewerkers te halen en hun business performance en talentstrategieën te ontwikkelen. StepStone Solutions biedt een compleet pakket van Total Talent Management oplossingen voor het vinden, werven, behouden en organiseren van mensen en ondersteunt hen bij de ontwikkeling van hun talent. Met de on-demand software (SaaS) en diensten van StepStone Solutions richten organisaties efficiënte processen in voor onder meer werving en selectie, talent management, performance management, compensation management, skills en competentiemanagement, carrière- en opvolgingsplanning, training en ontwikkelingsmanagement. Met vestigingen in 16 landen en meer dan 450 medewerkers biedt StepStone Solutions (eind maart 2010) software en diensten aan meer dan 1.450 klanten wereldwijd zoals Aviva, BASF, Deloitte, Deutsche Telekom, Lufthansa, Kruger Products, PUMA en Virgin Atlantic.

Meer informatie: www.stepstonesolutions.nl.

Blog: http://www.stepstonesolutions.com/communitypost

Talent Resource Centre, Talent Matters: http://goto.stepstonesolutions.com/nl/talentmatters/

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://goto.stepstonesolutions.com/nl/talentmatters/