Gemeente Lelystad

Dag van het Park druk bezocht

Maandag 31 mei 2010

Wethouder Wout Jansen verstuurde een gedicht met flessenpost

Tussen de 1.500 en 2.000 mensen hebben het Kustpark bezocht tijdens de Dag van het Park op zondag 30 mei. Het was de vijfde keer dat Lelystad aan dit landelijke evenement meedeed. De bezoekers konden genieten van natuur, cultuur, sport en spel.

Gedicht per flessenpost

Stadsdichter Petanak heeft speciaal voor deze dag een gedicht geschreven dat hij ook heeft voorgedragen. Wethouder Wout Jansen heeft de Dag van het Park geopend door het gedicht met flessenpost te versturen.

Meer standhouders

Het Kustpark ligt tussen de woonwijken Punter, Jol en Galjoen. Dit is een vrij onbekend, maar mooi park. Niet alleen het aantal bezoekers was hoog, ook het aantal standhouders is gestegen. In totaal waren er 52 deelnemers, zeventien meer dan in 2009.

Leuk voor jong en oud

Zowel voor kinderen als volwassenen was van alles georganiseerd. De bezoekers konden er terecht voor vragen over de tuin, moestuinieren, kruiden en bijen. Maar er was ook veel kunst te zien. Van beeldhouwwerken en houtsnijden tot aan vogelmaskers en spreekstokken.

Traditie

De roofvogelshow en het schapen drijven is al een traditie geworden en was er dit jaar weer bij.
De kinderen konden klimmen op een klimwand van acht meter hoog, springen op een springkussen, Pannavoetballen en abseilen over water.
---