Koninklijk Horeca Nederland


Persbericht 2 juni 2010
Koninklijke Horeca Nederland bestrijdt samen met Rentokil de wespen 2010 wordt een 'goed' wespenjaar
Woerden, 2 juni 2010 - Deze zomer en herfst zouden we wel eens veel last kunnen krijgen van wespen, dat is de verwachting van Rentokil Pest Control. Na de goede zomer van 2009 hebben er meer wespenkoninginnen dan gewoonlijk kunnen overwinteren, en de afgelopen strenge winter heeft hen niet gedeerd. Leden van Koninklijke Horeca Nederland kunnen tot eind september 2010 profiteren van 20% korting op het verwijderen van een wespennest door Rentokil Pest Control.

Last van wespen op terras Om wespen buiten te houden kunnen bijvoorbeeld plastic zakjes met water geplaatst worden. Als er een wespennest in de buurt is, kunnen de horecaondernemers Rentokil Pest Control inschakelen. Als het bijen zijn die voor overlast zorgen, dient lokaal een imker te worden gezocht om het korfje te laten verwijderen.

Oorzaak

Peter Timmermans, entomoloog en technisch manager bij Rentokil Pest Control: "Wespen houden niet van kwakkelwinters. Zacht weer afgewisseld met vrieskou is schadelijker voor wespen dan de maanden van aanhoudende vorst die we achter de rug hebben. De in 2009 geboren koninginnen hebben zich tijdig teruggetrokken in hun winterschuilplaats en komen - nu de temperatuur omhoog gaat - weer tevoorschijn. Bij Rentokil komen de eerste verzoeken om wespennesten te verwijderen al weer binnen.

Oplossing

De voorspelde overlast is voor Koninklijke Horeca Nederland aanleiding om opnieuw tijdens de zomermaanden samen te werken met Rentokil Pest Control. Leden van de brancheorganisatie kunnen de ongediertebestrijder bellen of mailen, waarna die in de meeste gevallen binnen 24 uur langskomt om het nest te verwijderen. De aangesloten horecaondernemers slaan hiermee twee wespen in één klap: een snelle, professionele oplossing voor een actueel probleem én 20% korting op de factuur.

Meer informatie

Alle informatie is beschikbaar op www.khn.nl/rentokil. Daar staan ook creatieve tips om zelf wespenoverlast te voorkomen en een verwijzing naar meer informatie over wespen en wespennesten op de website van Rentokil. Sommige mensen zijn allergisch voor wespensteken. Als iemand verward, duizelig, of benauwd wordt na een steek: meteen de dokter waarschuwen!