Gemeente Echt-Susteren


Start inrichting speelpark Markies de Schenkweg Nieuwstadt

Op 12 april zijn tijdens de informatiebijeenkomst de plannen toegelicht voor de ontwikkeling en inrichting van de openbare, groene ruimte aan de Markies de Schenkweg te Nieuwstadt. Het ontwerp gaat uit van het toegankelijk maken van het terrein door de aanleg van wandelpaden, het inrichten van het terrein met groenvoorzieningen en bijzondere inrichtingselementen zoals speeltoestellen en straatmeubilair.

Â

Door de Stichting Speelvoorziening Nieuwstadt is toegelicht op welke manier de kinderen weer een interessante speelomgeving ter beschikking krijgen. Tevens is tijdens de informatiebijeenkomst besproken dat niet alleen de inrichting van de speelvoorziening van belang is maar ook het toekomstige gebruik. Verder zijn ook de bijbehorende verantwoordelijkheden aan de orde geweest. Om die reden waren bij het overleg ook mensen van welzijnsinstelling Menswel aanwezig evenals de wijkagent en een afvaardiging van de gemeente Echt-Susteren.

Uiteindelijk hebben alle aanwezigen het plan gesteund en zijn de volgende zaken toegezegd:


- Het stukje pad aan de kant van de woningen Pastoor Mertensstraat komt te vervallen.


- De Pastoor Mertensstraat blijft open voor alle verkeer.


- Bezien wordt of er nog iets geschoven kan worden met speeltoestellen van de zijde Deken Fabiusstraat richting Pastoor Mertensstraat .

De voorwaarden zijn dinsdag 25 mei ook door het college bekrachtigd.

Â

Partijen die kosten dragen

De partijen die de kosten dragen zijn: de gemeente Echt-Susteren, lokale ondernemers en diverse fondsen. Door in zelfwerkzaamheid zaken uit te voeren bespaard de Stichting Speelvoorziening Nieuwstadt financiële middelen die weer ten gunste komen aan de gewenste doelen.

Â

Start en eind

Hierbij informeren wij u over het feit dat we spoedig zullen starten met het aanleggen van de wandelpaden. Vervolgens gaat de Stichting conform de plannen verder met het realiseren van de speelvoorzieningen. In het plantseizoen 2010-2011 zullen de groenvoorzieningen gerealiseerd worden. Volgend voorjaar zal dan het grootste gedeelte van de inrichting zoals gepresenteerd klaar zijn.

Â

Meer informatie

Voor nadere informatie verwijzen wij u graag naar de website www.speleninnieuwstadt.nl of de Stichting Speelvoorziening Nieuwstadt, voorzitter Eric van Kaathoven, 046-4859667. Nader informatie gemeente Echt-Susteren: R.M. Vogten, Beleidsmedewerker groen- en landschapsbeheer.

Â

Bijgaand vindt u het gepresenteerde inrichtingsplan met daarop aangegeven de toegezegde wijzigingen.

Â