Gemeente Zoetermeer

Zinvolle dagbesteding op stadsboerderij De Weidemolen

stadsboerderij De Weidemolen
Mensen met een verstandelijke beperking krijgen een zinvolle dagbesteding bij stadsboerderij De Weidemolen. Wethouder Frank Speel en Jeannet Schouten, manager bij Ipse de Bruggen tekenen woensdag 2 juni een samenwerkingsovereenkomst, zodat cliënten dagelijks mee kunnen helpen op de boerderij en in de toekomstige professionele keuken. Cliënten van Ipse de Bruggen hebben een verstandelijke handicap. Zij helpen dagelijks van 9.00 tot 16.00 uur mee bij het verzorgen van de dieren, het onderhouden van het terrein en het schoonhouden van het publieksgebouw.

Het collegebestuur heeft ingestemd met een eenmalige bijdrage van EUR 20.000,- voor de inrichting van een professionele keuken, zodat deze bijzondere mensen ook werkzaam kunnen zijn in de keuken en de kiosk. Dit past binnen het beleid van de Wmo dat mensen met een beperking zinvolle dagbesteding hebben.

De keuken wordt ook voor workshops gebruikt en bij de schooltuinlessen. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld groentesoep maken van hun zelfgekweekte groenten uit de schooltuintjes.

Sinds de opening van de stadsboerderij werken gemiddeld acht cliënten dagelijks op de stadsboerderij. Beide partijen zijn heel positief over deze samenwerking.