Politie Groningen

Woensdag 2 juni 2010

Provincie Groningen, 02-06-2010

Onbekenden breken in bij tankstation

VEENDAM De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een inbraak bij een tankstation aan de Sorghvlietlaan in Veendam. Dinsdagnacht kreeg de meldkamer van de politie een melding dat een aantal personen in de winkel van het tankstation was geweest. Toen agenten aan kwamen rijden zagen ze dat de toegangsdeur was vernield en dat een onbekende hoeveelheid rookwaar was weggenomen. De beheerder van het tankstation doet aangifte.

Minibike in beslag genomen

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond in de Dierenriemstraat een minibike in beslag genomen. Buurtgenoten hadden geklaagd dat er regelmatig een kleine motor door de buurt rijdt. Toen agenten aankwamen, renden verschillende jongeren weg. De minibike bleef achter in de bosjes. De politiemensen hebben het motortje meegenomen naar het politiebureau. Het is niet bekend wie de eigenaar is.

Fietsertje steekt niet goed over

OLDEKERK Een 4-jarig jongentje uit Oldekerk heeft dinsdagmiddag een aantal schrammen opgelopen bij een botsing in zijn woonplaats. Het jochie wilde de Eekebuursterweg oversteken, maar zag een 28-jarige automobiliste uit Niekerk (Grootegast) over het hoofd. Zij kon de 4-jarige niet meer ontwijken. Door het alerte reageren van de bestuurster werd erger voorkomen. De jongen kreeg van gewaarschuwde ambulancemedewerkers een pleister. De moeder kreeg een wekadvies mee vanwege een mogelijke hersenschudding. Nadat politiemensen een beertje gaven en ambulancemedewerkers hem een knutselplaat overhandigden, nam ook de schrik bij het fietsertje af. De politie heeft een registratie gemaakt.

Fietsster gewond aan been na botsing

GRONINGEN Een 12-jarige fietsster uit Ten Post en een 18-jarige brommerbestuurder uit Loppersum zijn dinsdagmiddag tegen elkaar aangereden op het fietspad langs de Rijksweg in Groningen. Door de frontale botsing raakte het meisje uit Ten Post gewond. Een huisarts stuurde haar door naar het ziekenhuis vanwege beenletsel. Het is niet bekend hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren. De verklaringen kwamen niet overeen en ook sporenonderzoek kon geen duidelijkheid geven. De politie heeft een registratie gemaakt.

Stadjer aangehouden na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag in een woning in de Groningse wijk Beijum een 37-jarige Groninger aangehouden. Hij zou eerder die middag in de woning zijn 34-jarige ex-partner hebben mishandeld. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De vrouw doet aangifte.

Insluiper steelt goederen uit onafgesloten schuurtje

GRONINGEN Een onbekende man heeft dinsdagavond in de Isebrandtsheerd diverse goederen uit een onafgesloten schuurtje gestolen. Volgens een getuige liep de donkergekleurde man meerdere keren om de woning heen om spullen weg te halen. Het ging onder andere om elektrische gereedschappen.

De politie waarschuwt mensen om altijd hun huis, schuur, fiets en auto op een correcte manier af te sluiten. In bepaalde gevallen keert een verzekeringsmaatschappij niet uit als er geen braaksporen zijn aangetroffen. Ook daarom benoemt de politie ook met regelmaat dat huiseigenaren het nachtslot moeten gebruiken, zodat zogenaamde flipperaars niet de woning in kunnen komen.

Een flipperaar krijgt vaak een woning open door een pasje tussen het deurslot en het kozijn te duwen. Als de deur niet met een (nacht)slot is afgesloten, springt de deur vaak binnen een seconde open en kunnen dieven meestal ongestoord hun gang gaan.

Snorfietser rijdt in op agent

GRONINGEN Een 36-jarige snorfietser uit Groningen heeft dinsdagavond op het Heerdenpad geprobeerd een politieman aan te rijden. Agenten waren bezig met een verkeerscontrole toen de Stadjer met hoge snelheid aan kwam rijden. Hij weigerde te stoppen en reed in op de agent. Die kon net op tijd wegkomen. De bestuurder probeerde te ontkomen, maar staakte zijn poging nadat hij zich vastreed. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De agent doet aangifte.

Restauranthouder houdt inbreker aan

GRONINGEN Een restauranthouder heeft dinsdagnacht samen met een huisgenoot een 19-jarige inbreker uit Veendam aangehouden in de Nieuweweg in Groningen. Bewoners hoorden gestommel in het restaurant onder hun verblijfruimtes en gingen kijken wat er aan de hand was. In het restaurant stond op dat moment de Veendammer. Die ging er vandoor bij het zien van de bewoners. Na een korte sprint grepen de twee mannen de dief in de kraag en gaven hem over aan de politie. De 19-jarige verdachte is ingesloten.

Hennepkwekerij ontmanteld

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Oliemuldersweg een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning troffen agenten 259 planten aan. Ook werd een doos met hennepafval gevonden. De planten, het afval en de kwekerij worden vernietigd. Uit onderzoek bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. De energieleverancier doet hiervan aangifte. De illegale aftapping was dusdanig dat er brandgevaar was. De 29-jarige bewoner is aangehouden voor verhoor.