Gemeente Lelystad

Verkeersexamen 2010 aan de gang

Woensdag 2 juni 2010

Leerlingen staan klaar voor het praktijkgedeelte van hun verkeersexamen

Wie heeft ze nog niet gezien, kinderen met veiligheidshesjes die op hun fiets de stad doorkruisen? Inderdaad: het praktijkgedeelte van het verkeersexamen 2010 is aan de gang.

Goede verkeerseducatie

Jaarlijks organiseert Veilig Verkeer Nederland het verkeersexamen. Goede verkeerseducatie kan de veiligheid van kinderen vergroten. Zij zijn namelijk kwetsbare deelnemers in het verkeer. Om de status van de verkeerseducatie te verhogen, wordt ook in Lelystad weer het verkeersexamen georganiseerd. Al meer dan 30 jaar doet `Het trefpunt Veilig naar school' in Lelystad mee met het verkeersexamen.

Ruim duizend deelnemers

Door middel van het verkeersexamen wil VVN aan de kinderen duidelijk maken dat het belangrijk is om zich veilig in het verkeer te gedragen. Zowel de politie als de ouders steunen dit project in Lelystad. Dit jaar hebben zich 1.004 leerlingen via de scholen opgegeven om deel te nemen aan het verkeersexamen. Al deze leerlingen krijgen een theoretisch verkeersexamen en als zij slagen een diploma. Om de kinderen te activeren om zelf iets te doen aan de eigen verkeersveiligheid, worden zij bij het uitreiken van het theorie diploma uitgenodigd om mee te doen met het praktijk verkeersexamen.

Controle fiets

Veilig Verkeer Nederland afdeling Lelystad organiseert het praktijkexamen. Kinderen fietsen zelfstandig een route door de gemeente waarbij door middel van controleposten hun gedrag bij kruisingen en andere situaties wordt gevolgd en beoordeeld. Voordat de kinderen starten met het examen, worden de fietsen van alle deelnemers gecontroleerd. Als de fiets veilig is, mag gestart worden met het examen. Het verkeersexamen loopt tot en met 4 juni.
---