Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.40 uur

Utrecht, 02-06-2010

Verkeersongeval

AMERSFOORT Op dinsdag 1 juni, rond 15.45 uur, vond op de Nijverheidsweg een aanrijding tussen een personenauto en een motorrijder plaats. Laatstgenoemde raakte daarbij gewond.

De bestuurder van de personenauto, een 20-jarige inwoner van Amersfoort, reed over de Nijverheidsweg in de richting van de Amsterdamsestraatweg en wilde linksaf slaan bij een inrit. Hij gaf voorrang aan een hem tegemoetkomende bestelbus maar zag de daar achter rijdende motorrijder, een 36-jarige inwoner van Krommenie, over het hoofd. De motorrijder probeerde de auto te ontwijken maar kwam ten val en raakte alsnog de auto aan de rechterzijde. De motorrijder liep beenletsel op en werd voor nader medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

De motorfiets werd door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagmiddag een 50-jarige Soester aangehouden die onder invloed van alcohol betrokken was bij een aanrijding op de Albert Schweitzersingel en daarna wegreed.

Een getuige achtervolgde de Soester en informeerde de politie. De verdachte kon op de Trompetstraat worden aangehouden en bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 960 ug/l op de ademanalyseapparatuur en kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt voor diverse strafbare feiten proces-verbaal opgemaakt.

Containerbrand; oproep getuigen

AMERSFOORT Op woensdag 2 juni, rond 01.30 uur, werd de politie gestuurd naar een containerbrand op de Hooglandseweg-Zuid. De brand was al geblust door omstanders maar de daders van de brandstichting bleken al te zijn vertrokken.

Uit het onderzoek bleek dat er kort voor het ontstaan van de brand twee blanke jongens bij de container stonden en mogelijk iets met de brand te maken hadden. Van de jongens is bekend dat zij ongeveer 1.80 meter lang waren en kort haar hadden. Zij waren weggelopen in de richting van de Meridiaantunnel.

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie in het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.