Gemeente Lingewaard


Bekendmakingen / Voorontwerp bestemmingsplan Park Lingezegen

Inspraak voorontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat, gelet op het bepaalde in de Inspraakverordening van de gemeente Lingewaard, het volgende voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt: Bestemmingsplan Park Lingezegen.

Daarnaast ligt op grond van artikel 7:20 wet milieubeheer ook ter inzage het MER (milieueffectrapport) Park Lingezegen.

Park Lingezegen.

Park Lingezegen is een landschapspark in aanleg tussen Arnhem en Nijmegen, op grondgebied van de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard. Het park heeft een oppervlakte van 1500 hectare en zal voorzien in een kwalitatief hoogwaardig uitloop- en recreatiegebied voor de bewoners van de regio. Naast recreatie wordt ook ruimte geboden aan landbouw, natuur en water. Door het (verder) ontwikkelen van deze functies wordt invulling gegeven aan de aanwijzing tot Rijksbufferzone van het gebied. Binnen deze zone dient verdere verstedelijking te worden tegengegaan en dient de ontwikkeling gericht te zijn op een versterking van de omgevingskwaliteit.

Bestemmingsplan Park Lingezegen, Lingewaard

In het voorontwerpbestemmingsplan zijn alle aanwezige functies bestemd. Er is aangegeven welke bebouwing mag worden opgericht en hoe percelen gebruikt mogen worden. Verder biedt het voorontwerp een bescherming van natuur- en landschapswaarden. Het bestemmingsplan onderscheid drie deelgebieden en per deelgebied gelden verschillende flexibiliteitregels. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft uitsluitend betrekking op het grondgebied van Lingewaard. Voor de realisatie van het park in Overbetuwe is ook een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld. Dit plan ligt in Overbetuwe ter inzage.

Waar ter inzage?

Het voorontwerp met bijbehorende stukken wordt met ingang van donderdag 3 juni 2010 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:


- Het digitale bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1705.17.-VO01


- Het bestemmingsplan en het MER is digitaal in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder wonen en leven->projecten ruimtelijke ordening ->bekendmakingen->bestemmingsplan Park Lingezegen);

- Zowel het digitale als analoge bestemmingsplan en het MER ligt ter inzage bij de Gemeentewinkel Lingewaard te Huissen. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met de Gemeentewinkel, telefoon (026) 326 01 11.

Wilt u een reactie hierop geven?

Binnen de genoemde termijn kunnen inwoners van de gemeente Lingewaard en overige belanghebbenden schriftelijk) een inspraakreactie indienen bij burgemeester en wethouders van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Als u mondeling uw inspraakreactie wilt geven, kunt u binnen genoemde termijn telefonisch contact opnemen met mevrouw E.P.H. Weijde van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via 026-3260163.

MER Park Lingezegen

Het MER (milieueffectrapport) is een document waarin zo objectief mogelijk is beschreven welke milieueffecten te verwachten zijn wanneer een bepaalde activiteit wordt ondernomen. Voor Park Lingezegen is een MER opgesteld als onderbouwing van de door de gemeenteraden van Overbetuwe en Lingewaard vast te stellen intergemeentelijke structuurvisie en de bestemmingsplannen voor Overbetuwe en Lingewaard.

In het MER Park Lingezegen zijn diverse alternatieven in beeld gebracht samen met de daarbij behorende milieuaspecten. Er is een voorkeursalternatief bepaald.

Het MER is aan de Commissie m.e.r voorgelegd om te beoordelen of het MER de essentiële informatie bevat voor de besluitvorming over de intergemeentelijke structuurvisie.

Omdat het MER ook dient als onderbouwing voor het voorontwerp-bestemmingsplan wordt het MER nu aan de Commissie m.e.r. voorgelegd om te beoordelen of in het MER de essentiële informatie voor besluitvorming over het bestemmingsplan aanwezig is. De eerder door de gemeenteraad vastgestelde richtlijnen vormen hierbij mede het toetsingskader. De binnenkomende reacties op het MER worden nagezonden aan de Commissie m.e.r. De Commissie betrekt de reacties in haar advies.

Wilt u een zienswijze indienen op het MER Park Lingezegen?

Met ingang van donderdag 3 juni 2010 ligt het MER Park Lingezegen gedurende 6 weken ter inzage. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk bij de gemeenteraad Postbus 15, 6680 AA Bemmel zijn/haar zienswijze op dit MER indienen. Als u mondeling uw zienswijze wilt geven, moet u ook binnen genoemde termijn een afspraak maken met mevrouw E.P.H. Weijde van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via 026-3260163.

In de Wet milieubeheer is bepaald (artikel 7.20), dat zienswijzen op een MER slechts betrekking kunnen hebben op het niet voldoen aan de wettelijke eisen of aan de vastgestelde richtlijnen. Deze richtlijnen maken deel uit van de ter inzage liggende stukken. Verder kunnen zienswijzen zich richten op onvolkomenheden of onjuistheden in het MER.

Inloopavond

U kunt tijdens een inloopavond informatie krijgen over het voorontwerpbestemmingsplan. De inloopavond is op dinsdag 15 juni 2010 van 16.00 tot 20.00 uur Het Wapen van Bemmel, Dorpsstraat 52, 6681 BP Bemmel.

Voor meer informatie over de inloopavond kunt u ook terecht bij het projectbureau Park Lingezegen tel. (026) 359 9551, postparklingezegen.nl en www.parklingezegen.nl

Bemmel, 2 juni 2010

Bestemmingsplan
Bestemmingsplan Park Lingezegen Toelichting
Bestemmingsplan Lingezegen Regels
Bijlage 2 toelichting
Bijlage 4 regels
Verbeelding bestemmingsplan Park Lingezegen Lingewaard 2010-05-06 blad1
Verbeelding bestemmingsplan Park Lingezegen Lingewaard 2010-05-06 blad2

Milieu Effecten Rappartage
MER-rapport Park Lingezegen deel 1
MER-rapport Park Lingezegen deel 2
MER-rapport Park Lingezegen deel 3
Startnotitie MER Park Lingezegen
Richtlijnen voor het MER Park Lingezegen-DEFINITIEF raadsvoorstel vaststelling richtlijnen mer lingezegen raadsvoorstel MER Park Lingezegen
advies mer
aanbiedingsbrief advies mer
VKA MER Park Lingezegen definitief kaart
Erratum MER Park Lingezegen