Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Provincie blij met rijksbijdrage in kosten Station Maastricht Noord De financiering van het nieuwe Station Maastricht Noord op het bedrijventerrein Beatrixhaven is rond. Minister Eurlings maakte gisteren bekend 4,6 miljoen euro te willen bijdragen.

In de regeling nieuwe stations is de eis van 1000 nieuwe in- en uitstappers voor een nieuw te openen station om in aanmerking te komen voor een rijksbijdrage komen te vervallen. Om die reden heeft de provincie bij monde van Bert Kersten, zoals nu gebleken is met succes een beroep bij de minister gedaan om voor het nieuwe station Maastricht Noord een bijdrage op basis van deze regeling te krijgen. Met de bijdrage van 4.6 miljoen zoals gisteren door de minister is toegezegd, wordt nu de helft van de kosten voor dit station door het Rijk gedragen, inclusief de tunnel voor fietsers onder het station. De Provincie betaalt van de andere helft het overgrote deel. De P+R voorzieningen, die een zeer belangrijke bijdrage leveren aan het verwachte succes van het station, worden door de gemeente Maastricht gerealiseerd. Het station zal daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de verkeersproblematiek bij de bouw van de A2 tunnel. Het nieuwe P+R terrein sluit immers direct aan op de als eerste aan te leggen nieuwe aansluiting Beatrixhaven van de A2 en de A79,

Het contract met ProRail is al door Provincie en gemeente getekend en inmiddels is met de laatste voorbereidingen voor de bouw begonnen. Bij een voorspoedig verloop van de bouw zou de halte met ingang van de dienstregeling 2012 in gebruik genomen kunnen worden. Veolia zal dan met de treinen van de Heuvellandlijn op het station gaan stoppen.

2-6-2010 11:46