Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 02-06-2010

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 03.30 uur in een woning in de wijk Het Zand een 52-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij zou zijn 52-jarige echtgenote mishandeld hebben. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hun 25-jarige dochter heeft eveneens een verklaring afgelegd.

Agenten gingen ter plaatse na een melding van huiselijk geweld. Ter plaatse bleek dat de 52-jarige bewoner tijdens een ruzie zijn
echtgenote met gebalde vuist tegen haar gezicht en linkerbovenarm geslagen. De lip van het slachtoffer bloedde, terwijl haar arm dik en blauw werd. Terwijl de agenten met moeder en dochter spraken kwam de verdachte die kennelijk onder invloed was vloekend en tierend naar beneden. Hij is terwijl hij zich verzette aangehouden. Hij is vanmorgen in verzekering gesteld.

Provocaties lopen uit op vechtpartij, politie zet pepperspray in

TILBURG: Provocerende gebaren van de drie inzittenden in een auto, gericht op een andere weggebruiker zijn kennelijk de aanleiding geweest tot een incident dat dinsdagavond rond 23.15 uur heeft plaats gevonden op de Ringbaan Oost. De politie arresteerde drie Tilburgers (19,21 en 23 jaar) ter zake openlijke geweldpleging. Zij zouden een 21-jarige man hebben mishandeld die verhaal bij hen kwam halen in verband met de gebaren die zij in zijn richting hadden gemaakt. Bij de arrestatie werd pepperspray ingezet. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Een 25-jarige man reed samen met zijn vrouw en zus in een auto over de Ringbaan Noord. Ter hoogte van de kruising met de Qurijnstoklaan kwam een auto naast hen staan toen zij wachtten voor het rode verkeerslicht. De drie inzittenden van die auto keken in hun richting en maakten diverse uitdagende gebaren in de betekenis van "Kom Dan". Ook bij de volgende kruising werd dit gedrag voortgezet. Op de Ringbaan Oost besloot de 21-jarige bestuurder uit te stappen en aan de inzittenden te vragen waarom zij steeds die gebaren maakten. De drie inzittenden stapten uit. Twee van hen begonnen op de 25-jarige man in te slaan. De derde knul schold de twee vrouwen uit. Het slachtoffer verweerde zich maar kreeg toch diverse klappen. De politie was snel ter plaatse en heeft drie verdachten aangehouden. Daarbij is pepperspray ingezet.

Politie onderzoekt poging om 15-jarig meisje opzettelijk aan te rijden

TILBURG: De politie is een onderzoek gestart naar een incident dat dinsdagavond rond 20.30 uur zou hebben plaats gevonden op de
Berkdijksestraat. Een 19-jarige Tilburger zou met zijn auto opzettelijk geprobeerd hebben zijn 15-jarige ex vriendin die daar fietste aan te rijden. Het slachtoffer moest uitwijken en botste bijna tegen een geparkeerde auto aan.

Haar verklaring wordt bevestigd door haar 15-jarige vriendin die rechts naast haar fietste. De politie heeft naar aanleiding van de
verklaringen van de twee meisjes de verdachte gisteravond nog
aangehouden. De verdachte geeft toe dat hij op dat tijdstip door de Berkdijksestraat heeft gereden. Hij ontkent echter dat hij express gas bij gaf en geprobeerd had zijn ex aan te rijden. Ook ontkent hij dat hij het slachtoffer al een maand lang 2 a 3 keer per dag belde en bedreigde. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 02-06-2010 12:06 | © Regio Midden en West Brabant |