Witteveen en Bos

Concept B-shore in finale Vernufteling 2010

(02-06-2010)

Met het concept B-shore was Witteveen+Bos één van de vier finalisten bij de uitreiking van de Vernufteling 2010 op dinsdag 1 juni 2010. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het ingenieursbureau met het meest vindingrijke project.

De vakjury beoordeelde de 50 inzendingen op criteria als inventiviteit, economisch belang, praktische toepasbaarheid, duurzaamheid en maatschappelijke waarde. Het concept B-shore is een duurzaam alternatief voor tijdelijke oeverbescherming en werd door Witteveen+Bos samen met Anome Projects ontwikkeld. B-shore scoorde op alle onderdelen hoog, maar moest op het criterium van maatschappelijk belang net haar meerdere erkennen in het winnende project. Het project 'Blauw geeft Geel+Groen' van DHV heeft de Vernufteling 2010 gewonnen.

Naast de Vernufteling 2010 werd dit jaar voor het eerst de Afstudeerprijs voor jong talent uitgereikt. Van de 18 inzendingen werden vier scripties genomineerd, waaronder de scriptie 'Rotterdamse stadhavens' van Kevin van der Stelt. Kevin studeerde Verkeerskunde aan de NHTV en voerde zijn afstudeeronderzoek uit bij Witteveen+Bos. Hij deed onderzoek naar de verkeerskundige impact van de transformatie van commerciële havens naar stadhavens. De prijs - een cheque ter waarde van 2500 euro - werd gewonnen door Carlo Hennekam met zijn scriptie over Maassluis Dijkpolder.