Gemeente Purmerend

Nieuws B en W 2010-06-01

02 juni 2010

Bezuiniging maatschappelijke subsidies - Om het begrotingstekort terug te dringen heeft de raad het college de opdracht gegeven om een voorstel uit te werken met maatregelen. De opdracht bevatte onder meer een bezuiniging van EUR 250.000 op de subsidies in de programma's Zorg en Welzijn, Wonen, Educatie en Actief in de stad. Alle gesubsidieerde activiteiten zijn vervolgens binnen deze programma's getoetst aan de volgende criteria; is het een wettelijke taak van de gemeente, is er sprake van een maatschappelijk probleem als de gemeente deze activiteit niet meer subsidieert en kunnen de gesubsidieerde activiteiten blijven bestaan zonder of met minder subsidie van de gemeente.

Het besluit van het college gaat over 2011. Maar gezien de financiële situatie van de gemeente en de daar nog bijkomende landelijke bezuinigingen zijn in de bijbehorende notitie bij het besluit tevens verdere bezuinigingen opgenomen tot een totaal van EUR 400.000 in 2013. Het collegebesluit wordt ter kennisname voorgelegd aan de gemeenteraad.

Evaluatie hergebruik bestratingsmateriaal - ee jaar geleden heeft de gemeenteraad kaders voor herbestrating vastgesteld. In deze raadskaders staat beschreven waaraan herbestratingsprojecten moeten voldoen. In de evaluatie is ook de herbestrating van de Grassenbuurt in de Gors meegenomen. Het college van burgemeester en wethouders legt nu een evaluatie van deze kaders voor aan de gemeenteraad. Voor de voortgang van de herbestrating in de Grassenbuurt legt het college een drietal keuzes aan de gemeenteraad voor.