Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 juni 2010


Man aangehouden na onderzoek beroving

Enschede

Een 29-jarige Enschedeër is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor een beroving die op zaterdag 22 mei jl. plaatsvond. Die zaterdag werd om ongeveer 01.30 uur gemeld dat op de Posten in Enschede een man, naar later bleek een 32-jarige Eibergenaar, met een mes was bedreigd Hij had geld uit zijn portemonnee moeten afgeven.

Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding daarvan werd de 29-jarige Enschedeër aangehouden. Hij is ondertussen bij justitie voorgeleid en hij zit nog vast. (2010045464)

Hennepkwekerij aangetroffen

Enschede

Dinsdag 1 juni werd in een woning aan de Leijdsweg in Enschede omstreeks 09.40 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

In de woning werden ongeveer 500 hennepplanten aangetroffen, verdeeld over twee ruimtes. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Twee verdachten zijn aangehouden. Het gaat om twee Enschedeërs van 30 en 34 jaar oud. Beiden zijn na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010048763)

Twee winkeldieven aangehouden

Nijverdal

Dinsdag 1 juni zijn omstreeks 14.00 uur twee winkeldieven op de Grotestraat in Nijverdal aangehouden.

De politie kreeg de melding dat twee personen zich verdacht ophielden op de Grotestraat in Nijverdal. Ter plaatse gekomen zagen de agenten een man lopen die voldeed aan het signalement. Even later werd deze man aangesproken door een man met een aktetas, die vervolgens wegliep richting het spoor. Omdat de agenten het niet vertrouwden, is één van de agenten de man met de aktetas gevolgd. Nadat deze man even achter een bestelbus was verdwenen, liep hij verder richting het spoor. De man werd vervolgens staande gehouden. De agent zag dat de man geen aktetas meer bij zich had. De tas werd even later aangetroffen in de kofferbak van een auto die naast de bestelbus was geparkeerd. De tas was volledig voorzien van aluminiumfolie. Verder werden er zakken met kleding aangetroffen die nog voorzien waren van labels.

Beide verdachten werden hierop aangehouden. Toen de verdachten de politieauto instapten om mee te gaan naar het politiebureau, werden achter de jas van één van de mannen nog vier nieuwe truien, voorzien van labels, aangetroffen.

Beide mannen, allebei inwoner van Hoorn en 47 en 46 jaar oud, zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Alle aangetroffen goederen en de auto zijn in beslag genomen. (2010048905)

Met ruim 2,8 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Haaksbergen

Dinsdag 1 juni omstreeks 17.00 uur raakte een 43-jarige vrouw uit Haaksbergen haar rijbewijs kwijt, nadat zij met ruim 2,8 promille achter het stuur had gezeten. De vrouw reed op de Noordsingel in Haaksbergen en viel op door haar rijgedrag. Omdat de agenten vermoedden dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde, werd zij meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 2,8 promille uit. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010048956)

Man gewond na val van fiets

Rijssen

Dinsdag 1 juni raakte omstreeks 20.00 uur een 59-jarige man uit Rijssen gewond bij een val van zijn fiets op de Brekeldlaan in Rijssen. De man wilde een groep fietsers inhalen, toen plotseling iemand uit de groep een uitwijkmanoeuvre maakte. Hierdoor schrok de 59-jarige man en remde heftig. Hierdoor gleed de fiets uit door het grind dat daar lag. De man kwam ten val en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010049000)

Fietsster gewond bij val

Almelo

Dinsdag 1 juni raakte omstreeks 09.00 uur een 71-jarige vrouw gewond op de kruising Windmolenbroeksweg / Johan Jongkindstraat. Vermoedelijk is de vrouw met haar fiets tegen een paaltje gebotst, waardoor zij ten val kwam. De vrouw moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010048774)

Vrouw gewond bij aanrijding

Enschede

Dinsdag 1 juni omstreeks 13.00 uur raakte een 52-jarige vrouw uit Ochtrup (D) gewond bij een aanrijding op de kruising Schukkinkweg / Oostweg in Enschede.

Een 28-jarige man uit Enschede reed op de Schukkinkweg, komende vanuit de richting Zuid Esmarkerrondweg. Hij stak de kruising met de Oostweg recht over, waarbij hij in aanrijding kwam met een voor hem van links komende auto, die werd bestuurd door een 26-jarige man uit Ratingen (D). Deze kwam vervolgens tegen een stoeprand en kon hierdoor zijn auto niet onder controle houden. Hij reed vervolgens tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 52-jarige vrouw uit Ochtrup (D). Zij moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010048856)


---- --