Politiebond ACP

2 juni 2010

Onderhandelaarsakkoord AOW in de maak

Op 27 mei liet de ACP haar leden weten dat, ondanks de berichtgeving in de media, er nog geen sprake was van een AOW-/pensioenakkoord. Die situatie is tot op heden (nog) niet veranderd. Toch ziet het er naar uit dat een onderhandelaarsakkoord in de maak is. Onderhandelaarsakkoord over de verhoging van de AOW- en pensioenleeftijd in de maak.

Onderhandelaarsakkoord over de verhoging van de AOW- en pensioenleeftijd in de maak.

In het artikel van vorige week liet de ACP al weten dat een eventueel akkoord aan heldere voorwaarden moet voldoen. Het gaat dan onder meer om de mogelijkheid voor mensen met zware beroepen om toch eerder met pensioen te gaan. Daarnaast is voldoende werkgelegenheid een belangrijk voorwaarde voor langer doorwerken. Het gehele artikel van 27 mei kunt u hier lezen.

Leden bepalen koers

Het ziet er naar uit dat het zogenoemde onderhandelaarsakkoord op korte termijn op tafel ligt. De politiesector is inmiddels bekend met een dergelijk akkoord. Denk bijvoorbeeld aan de uiteindelijk gesloten `packagedeal'. Voor alle duidelijkheid: er is dus nog geen sprake van een definitief akkoord. Leden kunnen zich nog uitspreken over de onderhandelingsresultaten. Zij bepalen de koers van de vakbond. De ACP houdt u natuurlijk via de site op de hoogte van de voortgang en de uitkomsten.


---