Gemeente Leudal


Nieuws

Gemeente Leudal wint kleurrijke prijs

Gemeente Leudal is een van de winnaars geworden van een landelijke bloembollenwedstrijd. De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) bestaat 150 jaar en heeft alle gemeenten in Nederland uitgedaagd om deel te nemen aan een competitie voor een bloembollenbeplanting in de eigen gemeente.

Een deskundige jury heeft de inzendingen beoordeeld op creativiteit, motivatie en locatie. Op 19 mei jl. zijn 15 gemeenten als winnaar bekend gemaakt tijdens een feestelijk jubileumfeest in de Keukenhof. Demissionair minister van LNV, mevrouw Verburg ontving symbolisch de prijs van 250.000 bloembollen voor 15 winnende gemeenten.

Logo in bloemen
Gemeente Leudal is bij de 15 winnende gemeenten en de ontvangt in het najaar ongeveer 16.000 bloembollen om het ingezonden plan te realiseren. De inzending komt er op neer dat het kleurrijke Leudal-logo wordt geformeerd met bloembollen in het talud van buurt In de Bremmen te Haelen. Het logo wordt dan aangeplant over 150 m2. Het talud zal dan ook in zijn geheel worden opgeknapt. De bedoeling is dat er in het najaar een feestelijke dag wordt georganiseerd waarbij de 16.000 bloembollen worden aangeplant. Tevens zijn er plannen voor een bloembollenmarkt op de locatie en de buurtbewoners worden bij het project betrokken. Daarnaast zijn er ideeën om een informatief bloembolproject op de scholen van Leudal te houden en om scholieren van Leudal de bloembollen mee te laten planten.

Gemeente Leudal zal op korte termijn de plannen uit gaan werken samen met de KAVB. Ook buurbewoners en scholen zullen hierbij betrokken worden. De gewonnen prijs zal in het voorjaar van 2011 bloeiend te bewonderen zijn.