Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Verkiezing Leerbedrijf en Praktijkopleider van het Jaar weer van start

Wie wint de eervolle titel Leerbedrijf of Praktijkopleider van het Jaar 2010 Scholing is voor de instroom van jonge vakbekwame mensen in de sector transport en logistiek essentieel.
Leerbedrijven spelen hierbij een belangrijke rol door het bieden van goede leerplaatsen en het begeleiden van leerlingen. Praktijkopleiders spelen een centrale rol bij de ontwikkeling van jongeren tijdens hun opleiding. Om het belang van leerbedrijven en praktijkopleiders te onderstrepen, organiseert VTL ook dit jaar weer de verkiezing `Leerbedrijf van het Jaar' in 2 categorieën en `Praktijkopleider van het Jaar'. Vooral in deze economische moeilijke tijden een extra stimulans om te blijven investeren in het opleiden van nieuw personeel.

Leerbedrijf 2010 categorie Beroepsgoederenvervoer & Logistiek en Maritiem De verkiezing leerbedrijf krijgt dit jaar een extra categorie. De categorie Leerbedrijf van het Jaar Maritiem. Daarmee ontstaan er twee prijswinnende categorieën: het beste leerbedrijf in de maritieme sector en het beste leerbedrijf in sector beroepsgoederenvervoer en logistiek.

Praktijkopleider 2010
De praktijkopleider speelt een belangrijke rol bij de begeleiding en ontwikkeling van de leerling. Deze weet als geen ander hoe de leerling het werk doet, of het werk leuk gevonden en of hij het werk aankan. Daarom is er ook voor de praktijkopleiders een eervolle erkenning te behalen, Praktijkopleider van het Jaar 2010 voor de sector Transport en Logistiek.

Inschrijving gestart!!
Enthousiaste praktijkopleiders en leerbedrijven kunnen vanaf vandaag de vragenlijst invullen op www.vtl.nl. Leerlingen, collega's en vertegenwoordigers uit de sector kunnen ook praktijkopleiders en leerbedrijven voordragen voor de verschillende titels. Alle ingevulde en ingezonden vragenlijsten via vtl.nl worden beoordeeld door een deskundige jury. Tot 20 augustus 2010 kunnen leerbedrijven en praktijkopleiders de vragenlijsten invullen. Zoals elk jaar kiest het publiek de praktijkopleiders. Voor de leerbedrijven bestaat er een jury. De jury bestaat uit de volgende personen:

Beroepsgoederenvervoer en de logistieke sector

· Ingrid Stomp, TLN, Beleidsadviseur Sociale Belangen
· Peter Koster, STC, Sectorhoofd Wegtransport

· Jeroen Meulendijks, directeur VTL

Maritieme sector

· Erik van Toor, Kantoor Binnenvaart

· Alex van Binsbergen, voorzitter NVKK

· Henk Onstwedder, FNV Bondgenoten, bestuurder Vervoer
· Jeroen Meulendijks, directeur VTL





Waardering
VTL wil aan de hand van deze verkiezing haar waardering uitspreken voor praktijkopleiders en leerbedrijven die - ook in deze economisch moeilijkere tijden - het personeel van de toekomst blijven opleiden. VTL wil nadrukkelijk de relatie versterken tussen leerbedrijven, scholen en VTL. Ten slotte versterkt de verkiezing het imago van de sector en van leerbedrijven. De uitreiking van de prijzen voor de verschillende categorieën zal op 1 november 2010 plaatsvinden.


Noot voor de redactie (