Royal Haskoning


02-06-2010
Vergunning verleend voor windmolenpark Pembrokeshire Het besluit om groen licht te geven voor de aanleg van een windmolenpark op het Wear Point nabij Milford Haven zal ervoor zorgen dat ieder jaar 5.500 huishoudens van schone energie kunnen worden voorzien. Dit is gelijk aan 11% van het totaal aantal huishoudens in Pembrokeshire.
Royal Haskoning, een onafhankelijk bedrijf op het gebied van milieuonderzoek en civiele techniek, onderzocht de impact van de aanleg van het windmolenpark op het milieu en stelde een milieueffectrapportage op. Royal Haskoning verzorgde namens de ontwikkelaar van het windmolenpark, Infinergy, ook de vergunningsaanvraag en ondersteunende documentatie, waaronder de planningsrapportage.

Rufus Howard, projectmanager bij Royal Haskoning, verwelkomt het besluit: "Het nieuwe windmolenpark op het Wear Point versterkt de reputatie van Milford Haven als nationale energiestad, vanwege de progressieve ontwikkeling van traditionele energiebronnen zoals olie en LNG (vloeibaar aardgas) tot de productie van schone en duurzame energie."

De locatie van het windmolenpark nabij een speciale beschermingszone (SAC) en een gebied van bijzonder wetenschappelijk belang (SSSI) evenals op land met ernstige bodemverontreiniging stelde Royal Haskoning voor een aantal unieke uitdagingen op milieugebied.

Rufus vervolgt: "Voordat Royal Haskoning begon met het verkennend onderzoek, was de locatie al grondig onderzocht, waardoor wij onze eerste beoordelingen konden baseren op een groot aantal bestaande gegevens. Daarnaast zijn er milieuonderzoeken uitgevoerd o.a. naar de gevolgen van de aanleg van het windmolenpark voor ecologische leefgebieden, gezondheids- en veiligheidsaspecten, visuele consequenties en geluidsinvloeden."

"Een uitgebreide milieueffectrapportage van hoge kwaliteit heeft er mede voor gezorgd dat de vergunningsaanvraag werd goedgekeurd", aldus de heer Ceri Jones, Planning Officer bij het Pembrokeshire County Council.
Lorraine Dallmeier, Project Director bij Infinergy: "Het verontreinigde gebied was de ideale locatie, met uitstekende windsnelheden. Dit is een besluit dat de wereldwijde strijd tegen versnelde klimaatverandering zeker zal ondersteunen en is iets waar we allemaal trots op zouden moeten zijn."

Infinergy streeft ernaar om het windmolenpark eind 2012 operationeel te hebben.