Politie Haaglanden

Persberichten 2 juni

Haaglanden, 02-06-2010

Getuigen mishandeling en vernieling gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Hoefkade zoekt getuigen van een mishandeling en vernieling in de Koningstraat, dinsdag 1 juni omstreeks 15.00 uur. Een 53-jarige Hagenaar zag op straat een vrouw een huilend kind heen en weer schudden. Toen de vrouw doorhad dat de man haar in de gaten hield, verzocht zij hem weg te gaan. De man stapte in zijn auto en hoorde plotseling dat de achterruit van zijn auto werd vernield. De Hagenaar stapte uit en zag een onbekende man, die hem vervolgens mishandelde. De dader vluchtte een winkel in met de naam 'Tha Koning' en vluchtte via de achterzijde van deze winkel. Hij liep in de richting van de Slijpmolen of de Fagelstraat. Het slachtoffer raakte door de mishandeling gewond aan zijn gezicht.

De dader was een man van vermoedelijk Zuid-Europese afkomst. Hij was ongeveer 1.95 m lang en had een breed, stevig postuur. Hij had kort zwart haar en had zware baardgroei. Hij was gekleed in een zwart t-shirt met een lichte print en droeg daaronder een zwarte broek en zwarte schoenen. Heeft u dinsdag iets gezien van deze mishandeling of heeft u informatie die kan helpen de dader te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Hoefkade via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Fietsendieven betrapt

Den Haag Een oplettende burger belde dinsdag 1 juni rond 23.15 uur met alarmnummer 112 toen hij twee mannen betrapte die in de Loosduinse Hoofdstraat aan fietsen zaten te rommelen. Het tweetal had een fiets gepakt en tegen een boom gezet, vlakbij een bestelbusje dat met openstaande deur langs de kant van de weg stond. Toen de twee verdachten in de gaten kregen dat de getuige ze gezien had, gingen ze er met het busje vandoor. De getuige had het kenteken van het busje genoteerd zodat politieagenten konden achterhalen op welk adres het busje thuishoorde. Een half uur later kwam een melding binnen dat het bewuste bestelbusje opnieuw in de Loosduinse Hoofdstraat reed. Politieagenten hielden het busje staande. In de laadbak van de bus lag een afgesloten fiets. De twee inzittenden van het busje, een 29-jarige Hagenaar en een man die tot op heden weigert zijn identiteit bekend te maken, zijn aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

Veel verzet bij aanhouding

Den Haag Een 48-jarige man uit Den Haag verzette zich hevig toen agenten hem dinsdag 1 juni aan wilden houden wegens mishandeling. De man zou even daarvoor een medewerker van een café aan de Stationsweg geslagen hebben. Toen de agenten hem rond 19.00 uur aanhielden, wrong de man zich letterlijk in allerlei bochten om aan zijn aanhouding te ontkomen. Zijn verzet was tevergeefs; even later werd de man ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Gestolen fiets en vervalste OV-kaart

Den Haag Een 26-jarige man uit Den Haag werd dinsdag 1 juni aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed. Reizen met het openbaar vervoer bleek ook geen optie: bij zijn aanhouding troffen de agenten een vervalste OV-studentenkaart aan. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij zowel de heling van de gestolen fiets als het vervalsen van de OV-kaart bekende. De kaart werd in beslag genomen, de gestolen fiets wordt teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Krappe bocht leidt tot klappen

Den Haag Twee Haagse zussen van 50 en 51 jaar, een buurtbewoner van 28 jaar en een 42-jarige automobilist uit Nootdorp raakten dinsdag 1 juni rond 8.45 uur slaags op de Weidevogellaan. De aanleiding voor deze vechtpartij was het feit dat de automobilist volgens de zussen te krap een bocht nam waardoor een van de dames opzij moest springen. Deze vrouw had een voetblessure en liep daardoor op krukken. Volgens de bestuurder zou de vrouw met een van de krukken hard op de motorkap hebben geslagen, volgens de dames had de automobilist de kruk van haar afgepakt en was hij haar daarmee te lijf gegaan. Een toegesnelde buurtbewoner deelde ook nog een paar klappen uit. De politie hield het viertal aan voor eenvoudige mishandeling en nam hen mee naar het politiebureau om de toedracht van de vechtpartij te achterhalen.

Loslopend varken

Den Haag Agenten troffen op dinsdag 1 juni omstreeks 10.35 uur, een loslopend varken aan op de Gerard Doggerlaan. Na wat onderzoek werd de eigenaar van het varken opgespoord. Het bleek dat men vermoedelijk de huisdeur niet goed had dichtgedaan waardoor het varken de woning heeft kunnen verlaten. Het varken is weer naar de woning gebracht en liefdevol opgevangen.

Man aangehouden na melding dierenmishandeling

Den Haag Op dinsdag 1 juni omstreeks 14.00 uur werden agenten naar de Coevordenstraat gestuurd, omdat een man er zijn hond zou mishandelen. Ter plaatse zagen de agenten een man staan zonder hond. Die was er kennelijk vandoor gegaan. Deze 33-jarige Hagenaar, maakte een overspannen indruk en was niet voor rede vatbaar. Hij wilde niet luisteren en reageerde niet op het aanspreken van de agenten. Toen zij hem om zijn identiteitsbewijs vroegen, vertelde hij dit niet bij zich te hebben. Ook werd geconstateerd dat de man alcohol had gedronken. De man begon steeds harder te schreeuwen en aan het verzoek daarmee te stoppen, gaf hij geen gehoor. Hierop werd de man aangehouden. Hij verzette zich hiertegen en is in de boeien gezet en afgevoerd naar een politiebureau.

Jongen aangehouden na mishandeling

Den Haag Een 13-jarige jongen is op dinsdag 1 juni omstreeks 18.55 uur aangehouden in zijn woning, omdat hij kort daarvoor iemand zou hebben mishandeld. Agenten troffen na een melding in de Appelstraat nabij de Perenstraat enkele personen aan, van er één was mishandeld. Omstanders vertelden dat de dader er vandoor was gegaan. De 13-jarige jongen die mishandeld was, heeft hiervan aangifte gedaan. De zaak wordt onderzocht.

Verdachte mannen

Leidschendam - Voorburg - Een bewoner van de Van Halewijnlaan belde woensdag 2 juni omstreeks 02.00 uur met de politie, omdat hij een vreemd geluid hoorde. Gewaarschuwde agenten zagen even later twee jongens wegschieten achter een geparkeerde bus. Toen de agenten polshoogte namen troffen zij de twee mannen aan op de achterbank en op de grond van de bus. De twee mannen van 18 en 19 jaar beiden uit Den Haag wisten niet van wie de bus was. In de bus troffen de agenten inbrekerswerktuigen aan. De 18-jarige Hagenaar had geen identiteitsbewijs bij zich. De 19-jarige man probeerde nog weg te rennen, maar de agenten achterhaalden hem en hielden beide mannen aan. De bus waarin de twee zich hadden verstopt had geen braakschade. De twee gingen beiden met een bekeuring (geen ID en het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig) naar huis.

Teveel op, rijbewijs ingevorderd

Rijswijk - Agenten zagen woensdag 2 juni omstreeks 02.30 uur een man op een snorfiets rijden op de rijbaan van de Laan van Hoornwijck. Toen zij de 18-jarige bestuurder uit Nootdorp controleerden, bleek al snel dat hij alcohol gedronken had. De Nootdorper moest blazen en blies 375 ugl. Omdat de man beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs direct ingevorderd.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Motorrijder gewond

Naaldwijk - Een 57-jarige motorrijder uit s-Gravenzande raakte dinsdag
1 juni omstreeks 10.30 uur gewond toen hij met zijn motor op de Middel Broekweg in botsing kwam met een bestelbus. De 21-jarige bestuurster uit Naaldwijk verleende de motorrijder geen voorrang waardoor deze viel en gewond raakte. Beiden werden naar een ziekenhuis overgebracht, de Naaldwijkse kon na onderzoek weer naar huis. De politie onderzoekt de aanrijding.

Hond bijt man

Pijnacker-Nootdorp Een 38-jarige man meldde zich woensdag 1 juni aan het politiebureau, nadat hij de avond ervoor door een hond was gebeten op de Katwijkerlaan. Het slachtoffer was 31 mei omstreeks half negen s avonds aan het hardlopen toen hij een man passeerde die zijn hond uitliet. Toen de hardloper de man en diens hond passeerde, kwam de hond achter hem aan. De hond beet de man in zijn been. In plaats van zijn hond terug te roepen, riep de eigenaar tegen de hardloper dat hij zich op een hondenuitlaatplaats bevond. Toen de hardloper daar tegenin bracht dat het niet normaal was dat de hond hem beet, stuurde de man het dier op de hardloper af. De hond weigerde, waarna de hardloper verder liep. Hij hield geen letsel over aan de hondenbeet.

Moeder en kind ten val

Zoetermeer Een 37-jarige Zoetermeerse kwam woensdag dinsdag 1 juni, samen met haar 4-jarige zoontje, met de fiets ten val toen zij geschampt werd door een 40-jarige motoragent. De vrouw reed, met haar zoontje achterop, over het fietspad langs een rotonde aan de Stephensonstraat. De agent reed op de rotonde en wilde afslaan. Hij dacht achter de vrouw langs te kunnen rijden, maar raakte met zijn spiegel nog net het kinderzitje. Moeder en kind kwamen ten val, maar bleven ongedeerd. Voor de schrik kreeg het ventje een traumabeertje.

Vechtersbaas aangehouden

Zoetermeer Politieagenten zagen woensdag 1 juni drie mannen met elkaar vechten op het Buitenom. Terwijl de agenten op het drietal afrenden, zagen zij dat een van de mannen pepperspray gebruikte. Deze man werd door de agenten aangehouden in verband met verboden wapenbezit en vechten op straat. Ook tegen het slachtoffer, wiens leeftijd onbekend is, werd proces-verbaal opgemaakt. De derde betrokkene ging vrijuit.

Daar zit een luchtje aan

Zoetermeer - Politiehond Lex speurde in de nacht van maandag 31 mei op dinsdag 1 juni de verdachte op van een inbraak in een drogisterij aan de Petuniatuin. Rond 04.30 uur ging het inbraakalarm van de winkel af. Politieagenten gingen er op af en zagen nog net hoe één persoon wegrende. Zij gingen achter de man aan, maar konden hem niet meer inhalen. Direct werden politiehond Lex en zijn begeleider opgeroepen. Samen gingen zij in de omgeving van de Brasemsloot en de Forelsloot naar de man op zoek. Al snel pikte Lex het spoor van de man op. De hond vond hem in de bosjes nabij een basisschool. De man, een 20-jarige Zoetermeerder, is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Bij een zoektocht in de omgeving vonden de agenten een hoeslaken, vol met parfum. Dit werd in beslag genomen.