Gemeente Vlaardingen


Parkeerbeleid onderzocht

Wat is de invloed van de uitbreiding van betaald parkeren op het parkeergedrag van bezoekers van het centrum? Dat is de centrale vraag achter het onderzoek dat de gemeente momenteel uitvoert. Deze week telt de gemeente in twee vergunninggebieden hoeveel auto's er op verschillende tijdstippen geparkeerd staan en hoeveel parkeerplaatsen er nog beschikbaar zijn in de wijk.

Sinds januari van dit jaar is in een groter gedeelte van het stadscentrum betaald parkeren van kracht. Ook moeten bezoekers van het centrum tot een later tijdstip betalen voor hun parkeerplek. Hiermee hoopt de gemeente dat meer mensen ervoor kiezen met de fiets of openbaar vervoer naar de stad te komen, of hun auto parkeren in de parkeergarages. Zo blijft er op straat meer plek over voor de auto's van bewoners van het stadscentrum.

Met het parkeeronderzoek wil de gemeente een beter beeld krijgen van de invloed van de uitbreiding van betaald parkeren in het centrum. Het onderzoek maakt deel uit van een evaluatie van het nieuwe parkeerbeleid.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000