Unicef


Starwood Hotels Nederland haalt EUR 25.000 op voor UNICEF

Op 29 mei organiseerde Starwood Hotels Nederland de 'Canal Challenge Amsterdam' om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor UNICEF. Meer dan 165 werknemers van Starwood Hotels & Resorts Europe, Africa & Middle East, Amsterdam hotels en Hotelscholen deden mee.

02 juni 2010, Amsterdam
Starwood Hotels Nederland haalt EUR 25.000 op voor UNICEF

De Canal Challenge Amsterdam maakt deel uit van Starwood's 2010 Road to Awareness campagne. Het evenement werd georganiseerd door GameEvents. De grachten en straten van Amsterdam zagen blauw van de hotelmedewerkers die, gekleed in blauwe UNICEF shirts, opdrachten uitvoerden. De deelnemers lieten zich sponsoren om geld in te zamelen voor UNICEF.

'Do the Right Thing'

starwood2 Roeland Vos, President Starwood Hotels & Resorts Europe, Africa & Middle East zei in zijn welkomstspeech: "Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen zich inzetten voor dit initiatief! Starwood Hotels & Resorts gelooft in het principe 'Do the Right Thing' en ik ben dan ook erg trots dat ik werk voor een bedrijf dat dit ook daadwerkelijk waarmaakt."

EUR 24.972,69

Aan het einde van de dag nam UNICEF Ambassadeur Sipke Jan Bousema een cheque van EUR 24.460,69 in ontvangst. Later werden hier nog enkele donaties aan toegevoegd waardoor het een totaalbedrag EUR 24.972,69 bedroeg.

Onderwijs in Zuid-Afrika

De Road to Awareness donaties gaan naar het UNICEF-programma Schools for Africa in Zuid-Afrika. UNICEF biedt 1500 wezen en kwetsbare kinderen op vijf plattelandsscholen basisonderwijs. Onderwijs verandert het leven van kinderen, geeft ze een stem en doorbreekt de armoede waarin ze gevangen zitten. Onderwijs geeft kinderen de kans om zelf keuzes te maken hoe zij hun leven willen leiden.

Op scholen worden bovendien sportprogramma's geïmplementeerd om de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Daarnaast worden leraren getraind in kindvriendelijke onderwijsmethodes om een veilige en vriendelijke omgeving te creëren voor kinderen.