Koninklijk Horeca Nederland

lanceert kies wijzer voor de horeca

Persbericht 2 juni 2010
Horecaondernemers bepalen hun politieke voorkeur KHN lanceert kies wijzer voor de horeca
Woerden, 2 juni 2010 - Met het oog op de komende verkiezingen heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN), de brancheorganisatie voor de professionele horecaondernemer, een kies wijzer voor de horeca ontwikkeld. Horecaondernemers kunnen met de kies wijzer aan de hand van de verschillende stellingen een keuze maken over voor hen relevante onderwerpen. De kies wijzer is opgesteld op basis van het 'nationaal horeca verkiezingsdebat' dat KHN op 18 mei organiseerde in Studio Dudok in Den Haag.

Horeca Kies Wijzer Kies wijzer

Naar aanleiding van de keuzes die worden gemaakt in de kies wijzer krijgen de horecaondernemers terugkoppeling over de partijstandpunten. KHN wil horecaondernemers met de kies wijzer in de gelegenheid stellen op 9 juni de keuze te maken die het beste bij hen past.

Horeca en politiek

Horeca en politiek hebben veel met elkaar te maken. De samenleving verandert in hoog tempo. Als huiskamer van de samenleving merkt de horeca de gevolgen van maatschappelijke verschuivingen onmiddellijk. Ook politieke maatregelen breken vaak direct in op de bedrijfsvoering van de horecaondernemers.

Of het nu gaat om een maatschappelijke verantwoordelijkheid in het dossier alcohol en jeugd, om de volksgezondheid met het rookverbod, om veiligheid of om de gevolgen van nieuwe wetten en regels die onderling niet goed zijn afgestemd: de horeca voelt iedere verandering.

Horeca Verkiezingsdebat Horeca Verkiezingsdebat

De kies wijzer is opgesteld op basis van het 'nationaal horeca verkiezingsdebat' dat KHN op 18 mei organiseerde in Studio Dudok in Den Haag. Tijdens dit debat debatteerden vertegenwoordigers van D66, VVD, PvdA, CDA en PVV onder leiding van Frits Wester over hun partijprogramma's en hun ideeën over de horeca.

Aan de hand van de quotes tijdens dit debat ontwikkelde KHN de kies wijzer voor de horeca. De kies wijzer is in te vullen op www.khn.nl/kieswijzer.