ProRail

Persbericht

02-06-2010

Bouw Lingebruggen van dichtbij te bewonderen

Aanstaande zaterdag kan iedereen van dichtbij de vervanging van de twee spoorbruggen in Geldermalsen komen bekijken. ProRail en aannemer Heijmans zetten dan in het kader van de dag van de bouw de hekken open voor het publiek.

âVervanging Lingebruggenâ

Heijmans vervangt in opdracht van ProRail de twee spoorbruggen over de rivier de Linge. In juli zullen in een vijf dagen durende buitendienststelling de twee huige bruggen worden vervangen door twee betonnen bruggen. Deze betonnen bruggen worden voorgebouwd op het werkterrein.Â

Dag van de Bouw

Het project in Geldermalsen is een van de 280 Nederlandse bouwprojecten die toegankelijk is voor publiek tijdens de Dag van de Bouw. Vanaf de stationstoegang aan de Deilseweg in Geldermalsen brengt een pendelbus bezoekers naar het bouwterrein langs de Linge. Zij kunnen daar een rondwandeling over het bouwterrein maken. Medewerkers van aannemer Heijmans en opdrachtgever ProRail zijn aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Betreden van het bouwterrein is op eigen risico en het wordt afgeraden om kinderen jonger dan zes jaar mee te nemen.

De Dag van de Bouw start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over het project en de Dag van de Bouw is te vinden via www.dagvandebouw.nl.