Politie Limburg-Zuid

Burgers helpen politie bij nieuwe aanhoudingen in Maastrichts drugsonderzoek

Met de aanhouding van vijf mannen in en rondom de Sint Odastraat in Maastricht heeft de politie gisteren opnieuw succes geboekt in een onderzoek naar drugshandel in de Maastrichtse wijk Brusselsepoort. Vorige week dinsdag arresteerden agenten van het BorderlineS-team en het Joint Hit Team ook al zeven verdachten, later die week gevolgd door de aanhouding van nog eens twee mannen. Hoewel meer aanhoudingen niet worden uitgesloten, gaat de onderzoeksleider ervan uit dat het grootste gedeelte van de bende inmiddels is gearresteerd.

Op een minderjarige jongeman na variëren de gisteravond aangehouden verdachten in leeftijd van 24 tot 41 jaar. Bij de politieactie gingen enkele verdachten er te voet vandoor. Agenten gingen ze achterna, waarbij een voorbijganger op verzoek zijn fiets direct afstond. Verder kreeg de politie hulp van mensen uit de buurt, die aanwijzingen gaven over de vluchtroute van de verdachten. Ook een automobilist bood nog zijn hulp aan. Uiteindelijk werden alle verdachten aangehouden, waarbij zij nog fysiek verzet boden.

De politie nam diverse spullen van de verdachten in beslag, waaronder enkele voertuigen, enige kleinere hoeveelheden verdovende middelen en geld. Het onderzoek wordt voorlopig voortgezet. De zaak kwam aan het licht dankzij de oplettendheid van de wijkagent en wijkbewoners die daarbij onder andere gebruik maakten van het Drugsmeldpunt (043 350 5111). De politie hoopt overigens nog in contact te komen met de man die zijn fiets afstond aan één van de agenten. Mede door zijn bereidwillige houding lukte het om uiteindelijk alle verdachten aan te houden.

02-06-2010, Maastricht