Radboud Universiteit Nijmegen



1,6 miljoen extra eerstegeldstroom voor B-faculteit

Datum bericht: 2 juni 2010

20 miljoen extra per jaar investeert het Ministerie van Onderwijs in de sector Natuurkunde en Scheikunde, waarbij zowel onderwijs als onderzoek een impuls moet krijgen. 14 miljoen via de eerste geldstroom van de universiteiten, 6 miljoen wordt door NWO aan individuele onderzoekers toegekend.

Voor de Radboud Universiteit betekent dat een versterking van de begroting van 1,66 miljoen euro per jaar voor de periode 2011-16. Dat geld zal worden geïnvesteerd in hoogleraren en onderzoekers in de chemische biologie, (astro)deeltjesfysica en geavanceerde spectroscopie. Ook is er geld voor genderbeleid, studentenwerving en een plan voor betere studiedoor- en uitstroom.

In het adviesrapport spreekt de commissie zich lovend uit over de doordachte plannen van de Nijmeegse B-faculteit voor de verbetering van het onderwijs en het aantrekken van meer vrouwen. Ook de inbedding van het nieuwe onderzoek in bestaande, sterke gebieden oogst waardering. Na de Universiteit Utrecht sleept de Radboud Universiteit het meeste geld in de wacht.