Overname Fluid Power divisie van Anbuma door Van Leeuwen Buizen België 02/06/2010 15:44

PR Newswire

ZWIJNDRECHT, June 2, 2010 /PRNewswire/ --

- Van Leeuwen versterkt marktpositie in Fluid Power

Van Leeuwen Buizen België N.V. heeft per 1 juni de Anbuma Fluid Power activiteiten overgenomen. Anbuma, onderdeel van de DH-group NV en gevestigd in Lokeren, is één van de toonaangevende Belgische distributeurs in buizen en toebehoren.

Anbuma bedient klanten in België, Frankrijk en Nederland. De overname van de Anbuma Fluid Power activiteiten betreft ondermeer de voorraden in Lokeren en het verkoopteam. Deze overname betekent een verdere versterking van Van Overname Fluid Power divisie van Anbuma door Van Leeuwen Buizen België

ZWIJNDRECHT

Leeuwen's marktpositie binnen het Fluid Power segment in West-Europa. Mede door het uitstekende voorraadassortiment, de materialenkennis en technische applicatiekennis, heeft Van Leeuwen een goede positie weten op te bouwen in de hydrauliekmarkt.

André Renders, Algemeen Directeur Van Leeuwen Buizen België: "Met de overname van de Fluid Power divisie van Anbuma voegen we nog meer kennis en kunde omtrent deze activiteiten toe aan onze teams. Dit betekent een nog breder en dieper assortiment, hogere service graad en fijnmaziger netwerk voor Fluid Power klanten in België, Frankrijk en Nederland."

Fluid Power

In het Fluid Power segment zijn met name cilinderbouwers en fabrikanten van hydraulische systemen belangrijke klantengroepen. Materialen- en applicatiekennis zijn in dit segment van essentieel belang. Van Leeuwen levert een compleet pakket aan materialen zoals cilinderbuizen, hardverchroomde assen, plunjerbuizen, leidingbuizen en stangkoppen voor hydraulische toepassingen, zoals hefarmen op schepen en cilinders voor constructie- en landbouwmachines. De Van Leeuwen Buizen Groep is toonaangevend in het Fluid Power segment in West-Europa, en sterk groeiend in Centraal Europa.

Van Leeuwen Buizen Groep

De Van Leeuwen Buizen Groep is een internationaal opererende voorraadhoudende handelsonderneming in stalen buizen, buiscomponenten en afsluiters. Het bedrijf is in vrijwel alle industriële sectoren actief. De basis van het bedrijf is gelegd in 1924. In de loop der jaren is de Van Leeuwen Buizen Groep uitgegroeid tot een internationale handelsorganisatie met veertig vestigingen verspreid over Europa, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

http://www.vanleeuwen.com
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot: Van Leeuwen Buizen Groep, Corporate Communications, Ingrid den Hartog, telefoon (078)-625-23-32, e-mail cc@vanleeuwen.nl






-