Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 2 juni

Alkmaar, 02-06-2010 o 15.30 uur

Auto te water, inzittenden met schrik vrij

Warmenhuizen, woensdag 2 juni 2010.

Vanmorgen rond 08.10 uur belandde er na een aanrijding een personenbusje in een sloot langs de Warmenhuizerweg. De drie inzittenden, een man, een vrouw en een klein kind kwamen met de schrik vrij.

De aanrijding ontstond omdat een 47-jarige bestuurder van een personenauto op de kruising met de Dergmeerweg geen vrije doorgang verleende aan de 31-jarige bestuurder van het bestelbusje, eveneens uit Tuitjenhorn. De bestuurder van dit busje reed over de Warmenhuizerweg in de richting van de Schagerweg (N245) en kwam voor de 47-jarige bestuurder van rechts over de voorrangsweg.

De personenauto botste met de voorzijde tegen de rechterachterzijde van het busje waardoor deze naar links de weg over schoot en met de achterzijde in het water belandde. De 31-jarige bestuurder, een vrouwelijke inzittende en een kind van een jaar of vier konden op eigen kracht het voertuig verlaten. Ambulancepersoneel heeft hen ter plaatse onderzocht maar ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten flink beschadigd,. De weg was enige tijd gestremd en het verkeer werd omgeleid. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Gebroken enkel door omver gereden paaltjes

Heerhugowaard, dinsdag 1 juni 2010.

Rond 16.15 uur verloor een 23-jarige vrouw uit Middenmeer in een bocht op het Stationsplein de macht over het stuur van haar auto. Ze raakte maar liefst 10 paaltjes langs de kant van de weg. Hierdoor liep een 20-jarige voetgangster uit Dordrecht een gebroken enkel op en raakten vier geparkeerde autos door rondvliegende palen beschadigd. Hiervan moesten er twee weggesleept worden.

De automobiliste kwam uit de richting van de Stationsweg. Ze reed met hoge snelheid door twee bochten. Bij het uitkomen van de tweede bocht had ze haar voertuig niet meer onder controle en botste ze tegen de paaltjes. De voetgangster werd door een afgebroken paaltje op de enkel geraakt en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar waar ze voor een nacht is opgenomen.

De verdachte zelf raakte ook licht gewond en ging eveneens naar het ziekenhuis waar ze na behandeling is ontslagen. De vrouw wist niet hoe de aanrijding is ontstaan. Ze was niet onder invloed van alcohol of drugs.

Omdat ze door haar rijgedrag het verkeer ernstig in gevaar heeft gebracht is haar rijbewijs ingenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Politie vordert rijbewijs in

Zwaag, dinsdag 1 juni 2010.

Op dinsdagavond omstreeks 19.00 uur vorderde de politie het rijbewijs in van een 26-jarige Pool. De man had in een personenauto gereden op de Dorpsstraat in Zwaag. Hier was hij tegen een paaltje aangereden. De man was echter niet op de plaats van het ongeval gebleven om de schade te regelen, maar was weggereden. De politie, die de man onderweg tegenkwam, nam een ademanalyse af. Hieruit bleek dat de bestuurder maar liefst 865 ug/l in zijn adem had. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht).

Nader onderzoek wees uit dat de auto eerder op de dag betrokken was geweest bij een aanrijding in Hem waar een hek omver werd gereden. Ook hier was de bestuurder doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken.

De verdachte kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Omdat hij door overdadig drankgebruik nog niet verhoord kon worden, is de man ingesloten. De politie onderzoek de betrokkenheid van de man bij de aanrijding in Hem.

Blikjes als emmers

Den Helder, dinsdag 1 juni 2010.

Slechts drie blikjes bier had de 26-jarige man uit Mongolië naar eigen zeggen gehad, toen de politie hem in zijn personenauto controleerde op de Waddenzeestraat in Den Helder. Dat moeten dan wel blikjes als emmers geweest zijn, want de man blies 1070 ug/l. Dat is bijna vijf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Vermiste 14-jarige jongen nog niet terecht (tevens homepagebericht)

Hoorn, woensdag 2 juni 2010.

De politie doet nog steeds onderzoek naar de vermissing van de 14-jarige jongen Vanitpong Traijit uit Hoorn. Hij is vrijdagmiddag 28 mei voor het laatst gezien in de omgeving van het NS-station in Hoorn.

De reden van het vertrek van de jongen luisterend naar de voornaam Vanit is onduidelijk. Er lijkt geen directe oorzaak aanwezig om met de noorderzon te vertrekken. De mogelijkheid bestaat dat hij niet lekker in zijn vel zit en dat hij daarom heeft besloten om in de anonimiteit te verdwijnen. De ouders van de jongen maken zich grote zorgen en hopen dat hij spoedig iets van zich laat horen. De politie zoekt in de omgeving en kennissenkring van de jongen naar aanwijzingen omtrent zijn verblijfplaats.

Vanit woont bij zijn ouders op de Tinnegieter in Hoorn en zit in de 2e klas van het VWO van het Werenfridus College. Hij spreekt gebrekkig Nederlands en goed Engels. Zijn signalement: leeftijd 14 jaar, lengte 1,60 meter, een dun postuur (hij weegt 50 kg). Hij draagt soms een bril. De jongen heeft zwart haar, donkere ogen en een lichtbruine huidskleur. Hij heeft een drie centimeter groot litteken aan de linkerzijde van zijn hoofd. Hij droeg bij zijn verdwijning een donkere jas, een T-shirt en groene sportschoenen. Hij is vertrokken op een groene Gazelle herenfiets.

Getuigenoproep

Getuigen die bekend zijn met de verblijfplaats van de vermiste jongen, hem na vrijdagmiddag 12.00 uur hebben gezien of andere nuttige informatie hebben, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Heling bestelauto

Alkmaar, woensdag 2 juni 2010.

Kort na middernacht hielden agenten op de Gabriël Metsulaan een 33-jarige automobilist uit Alkmaar staande. Naast hem zat een 40-jarige passagier eveneens uit Alkmaar.

Na een controle bleek dat de stuurkolom van de auto opengebroken was en de draden waren doorverbonden. De auto bleek enkele weken in de omgeving van Alkmaar gestolen te zijn. De bestuurder verklaarde in eerste instantie dat hij de auto voor weinig had gekocht. Hij is aangehouden als verdachte van heling van het voertuig. Hij bleek ook nog als gezocht gesignaleerd te staan omdat hij nog enkele dagen gevangenisstraf moet uitzitten. Hij is opgesloten in een politiecel.

Zijn passagier bleek 21 joints bij zich te hebben. Deze zijn in beslag genomen.
Hij heeft vermoedelijk niets met de gestolen auto te maken en is vanmiddag heengezonden.

Drankrijdster

Heiloo, woensdag 2 juni 2010.

Rond 01.45 uur werd op de Kennemerstraatweg een 52-jarige automobiliste uit Heiloo gecontroleerd op drankgebruik. De vrouw moest mee naar het bureau omdat ze teveel had gedronken. Ze blies twee maal de toegestane hoeveelheid: 445 ug/l (tot 220 toegestaan). Ze kreeg een proces-verbaal.