Gemeente Helmond


Nieuwe bibliotheek geopend

Op dinsdag 1 juni is de nieuwe openbare bibliotheek in Helmond open gegaan. U vindt deze nieuwe bieb aan de Watermolenwal.

De bieb werd geopend door tientallen kinderen, die meteen de nieuwe inleverautomaat voor boeken probeerden.

Bibliotheek-directeur Ruud Hakvoort helpt de kinderen met het inleveren van hun eerste boeken in de nieuwe automaat. (foto: Jan van de Laar - fotografie).

VVV en RHC

Het nieuwe bijzondere gebouw bestaat uit drie bouwlagen en omvat 4.200m². De bibliotheek heeft twee ingangen: aan de Watermolenwal en aan de zijde van theater t Speelhuis. Aan de kant van 't Speelhuis bevindt zich het leescafé 'Komma', waar je ook een hapje kunt eten. In het nieuwe gebouw is ook de regionale VVV gevestigd. De eerste etage is volledig bestemd voor de bibliotheek. Hier zit ook de multimediaruimte en het kindergedeelte. De tweede etage bestaat deels uit de bibliotheek. Ook zit hier het Regionaal Historisch Centrum (RHC), het vroegere gemeentearchief aan de Molenstraat.

Opening

De officiële opening van de nieuwe bibliotheek vindt plaats in oktober.

Speciaal ontwerp

De nieuwe bibliotheek is een ontwerp van architect prof. Peter Wilson van het architectenbureau Bolles + Wilson uit Münster, Duitsland. Het is een speciaal ontwerp, waardoor de bibliotheek fraai is ingepast in de bijzondere omgeving van theater t Speelhuis.

Gemeente TV

Bent u ook zo benieuwd naar hoe de nieuwe bibliotheek eruit ziet? Loop dan eens binnen. Of kijk op zondag 13 juni naar Gemeente Helmond TV. Daarin ziet u een speciale reportage over de nieuwe bieb.