Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 02-06-2010

Twee aanhoudingen na beroving

ROOSENDAAL: De politie hield woensdagochtend 2 verdachten aan van beroving. De 17-jarige gedupeerde uit Gouda meldde woensdag omstreeks 05.15 uur de beroving. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij met een bekende, waarbij hij achterop de fiets zat, richting de
Dunantstraat reed. Hier werd hij door twee vrienden van de bekende aangesproken. Hij liep naar hen toe, waarna ze hem bij de keel grepen, de woning van een van de betrokkenen in trokken en hem in het gezicht sloegen. Ook zou hij zijn bedreigd met een stuk gereedschap. De drie namen hem zijn geld af en de gedupeerde ging er vandoor. Tijdens zijn vlucht alarmeerde hij de politie. Die kon direct twee van de drie belagers aanhouden. Het gaat om een 30-jarige Roosendaler en een 44-jarige Roosendaler. Een van hen was in bezit van een geldbedrag wat in beslag is genomen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Ernstig verwarde man aangehouden voor autodiefstal

BERGEN OP ZOOM/ETTEN-LEUR: De politie kreeg dinsdag melding van een autodiefstal op het Stationsplein. De meldster verklaarde dat ze kranten rondbracht, terwijl de auto met draaiende motor op een parkeerplaats stond. Ze zag een man in de auto stappen en dook nog in de auto in een poging de sleutels uit het contact te halen. Dit lukte niet en de man reed weg. De vrouw sprong uit de auto en riep de man nog na. De politie herkende het signalement van de man. De man was die avond langere tijd hinderlijk aanwezig geweest bij het politiebureau. In de omgeving werd uitgekeken naar de man en de auto. Van de 59-jarige vrouw uit Bergen op Zoom werd aangifte opgenomen.
Woensdagmiddag meldde zich op het politiebureau aan het Stationsplein in Etten-Leur een ernstig verwarde man. Hij bleek in de auto te rijden die die ochtend in Begren op Zoom was ontvreemd. De 27-jarige man uit Halsteren is aangehouden voor autodiefstal en is ingesloten en in verzekering gesteld voor verhoor en ter beoordeling van de crisisdienst van de GGZ.

Politie treft hennepkwekerij aan in overvallen woning

OUDENBOSCH: De politie kreeg woensdag rond 00.35 uur melding van een overval op een woning aan de Duiventoren. Hierbij zouden meerdere gemaskerde mannen het pand binnen zijn gedrongen. Bij arriveren van de politie benaderden de agenten het pand omzichtig, omdat niet duidelijk was of er nog overvallers in het pand aanwezig waren. In de woning werd door agenten op zolder een hennepkwekerij aangetroffen. De aanwezigen, de 39-jarige bewoonster, de 40 jarige bewoner, een 44-jarige man uit Hengelo en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden. De bewoonster is bij de woning voorgeleid en hoefde niet mee naar het politiebureau in verband met de kinderen van het stel die in de woning aanwezig waren. Van haar zal later een verklaring worden afgenomen. De andere drie verdachten zijn meegenomen naar het
politiebureau voor verhoor.
De hennepkwekerij werd geruimd. Er zijn 280 hennepplanten en
bijbehorende apparatuur in beslag genomen. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. Hiervan zal aangifte worden opgenomen van het energiebedrijf.
De bewoner verklaarde dat hij bij zijn woning werd aangevallen door meerdere gemaskerde mannen. Zijn vrouw zou vervolgens de politie hebben gebeld. De andere twee verdachten verklaarden niets van de kwekerij af te weten.
De politie onderzoekt de zaak verder.

Man aangehouden voor mishandelen lerares

ROOSENDAAL: De politie hield woensdagochtend een 50-jarige Roosendaler aan voor mishandeling van een 50-jarige Roosendaalse. De vrouw, medewerkster van een school aan de Dr. Schaepmanlaan, sprak de man op 18 mei j.l. aan op het feit dat hij fietste op het schoolplein. De man zou hierop boos zijn geworden en haar in het gezicht hebben geslagen. De politie nam aangifte op van de vrouw en nam verklaringen op van getuigen.
De verdachte verklaarde dat hij de vrouw opzij had willen duwen en haar niet heeft geslagen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist aangehouden voor inrijden op man

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagochtend hield de politie een 54-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor poging tot doodslag. De man wordt ervan verdacht op 8 mei aan de Zeelandhaven op iemand te zijn ingereden met zijn auto. De 43-jarige gedupeerde uit Bergen op Zoom werd hierbij door de auto geraakt en liep blauwe plekken op aan zijn benen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Brand in woning als gevolg van hennepkwekerij

ROOSENDAAL: Woensdag werden omstreeks 03.30 uur de hulpdiensten gealarmeerd in verband met een brand in de Edisonstraat. De bewoners van het pand konden zichzelf en hun kinderen in veiligheid brengen, nadat ze de brand op zolder ontdekten. Op last van de hulpdiensten werden ook de buren uit hun woning gehaald.
De 34-jarige bewoner van het pand verklaarde dat de hennepkwekerij op zijn zolder vlam had gevat. De brandweer bestreed het vuur met drie voertuigen, waaronder een hoogwerker. Om 03.53 uur werd het sein brand meester gegeven.. Toen de vlammen gedoofd waren kon de hennepkwekerij worden geruimd.
Het gezin kon voor de nacht ander onderdak regelen. Het dak van de woning was geheel afgebrand. Salvage kwam ter plaatse voor het opnemen van de schade en Enexis sloot de toevoer van stroom naar de woning af. De bewoner van het pand zal later door de politie worden gehoord in verband met de kwekerij. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Twee auto's weggenomen bij woninginbraak

ROOSENDAAL: Bewoners van een woning aan de Fatimalaan werden woensdag even na 02.00 uur opgeschrikt door geluiden bij hun huis. Korte tijd later werd een ruit van de tuindeuren hun woning ingegooid. Inbrekers bleken er met autosleutels vandoor te zijn gegaan. De sleutels lagen op een tafel bij de tuindeuren.
De daders namen met behulp van de sleutels de twee bijbehorende auto's weg.

Het gaat om een zwarte Volvo V50 met kenteken 15-GKP-8 en een zwarte Audi A3 met kenteken 11-HTZ-3. Beide voertuigen zijn internationaal als gestolen gesignaleerd. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen. De politie heeft bij de woning een sporenonderzoek verricht.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 02-06-2010 15:51 | © Regio Midden en West Brabant |