Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 02-06-2010

Drie aanhoudingen voor benzinediefstal en drugsbezit

ETTEN-LEUR: De politie controleerde woensdag tegen 01.00 uur een auto op de Vosdonk. De bestuurder werd staande gehouden omdat een remlicht van de auto niet functioneerde. Bij controle van de bestuurder bleek hij een bekeuring te hebben openstaan.
De politie zag in de auto jerrycans staan, waarvan de 27-jarige bestuurder uit Oud Gastel, die wat versuft overkwam, verklaarde dat er benzine in zat. In de auto lagen verder nog tuinslangen, waarvan enkele met een pompje eraan en na verder onderzoek werd inbrekersgereedschap in de auto gevonden. Ook werden een zakje wit poeder, vermoedelijk amfetamine, een flesje GHB, een kleine hoeveelheid softdrugs en injectienaalden in de auto gevonden.
De drie inzittenden, de 27-jarige bestuurder en twee mannen van 47 en 25 jaar uit Oudenbosch zijn aangehouden op verdenking van
benzinediefstal, drugsbezit en het in bezit bij zich hebben van inbrekerswerktuig tijdens de nachtelijke uren. Alle gevonden goederen zijn in beslag genomen. Van de bestuurder is bloed afgenomen door een arts, omdat men vermoedde dat hij onder invloed was van verdovende middelen. De drie zijn ingesloten op het politiebureau.

Ernstig verwarde man aangehouden voor autodiefstal

BERGEN OP ZOOM/ETTEN-LEUR: De politie kreeg dinsdag melding van een autodiefstal op het Stationsplein. De meldster verklaarde dat ze kranten rondbracht, terwijl de auto met draaiende motor op een parkeerplaats stond. Ze zag een man in de auto stappen en dook nog in de auto in een poging de sleutels uit het contact te halen. Dit lukte niet en de man reed weg. De vrouw sprong uit de auto en riep de man nog na. De politie herkende het signalement van de man. De man was die avond langere tijd hinderlijk aanwezig geweest bij het politiebureau. In de omgeving werd uitgekeken naar de man en de auto. Van de 59-jarige vrouw uit Bergen op Zoom werd aangifte opgenomen.
Woensdagmiddag meldde zich op het politiebureau aan het Stationsplein in Etten-Leur een ernstig verwarde man. Hij bleek in de auto te rijden die die ochtend in Begren op Zoom was ontvreemd. De 27-jarige man uit Halsteren is aangehouden voor autodiefstal en is ingesloten en in verzekering gesteld voor verhoor en ter beoordeling van de crisisdienst van de GGZ.

Twee mannen aangehouden na vondst vuurwapens

BREDA: De politie hield dinsdag om 16.40 uur twee verdachten aan voor wapenbezit. De politie kreeg maandag een tip dat er wapens in een woning in de Maarten de Vriesstraat aanwezig zouden zijn. Met
toestemming van de officier van justitie deed de politie een
huiszoeking in de woning. Hierbij werden meerder vuurwapens en munitie aangetroffen in het souterrain. Bij de woning werden een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 38-jarige man uit
Steenderen aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Politie ruimt twee hennepkwekerijen

BREDA: De politie ruimde tijdens een hennepruimdag dinsdag twee hennepkwekerijen.
In de schuur van een woning in de Elsstraat werden 84 oogstrijpe planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. Op het moment van arriveren van de politie was de bewoner met nog twee personen de planten aan het knippen. De drie, de 37-jarige bewoner van het pand, een 70-jarige man en een 45-jarige uit Breda, zijn in de schuur aangehouden. Ze zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het energiebedrijf constateerde diefstal van stroom. Hiervan zal aangifte worden gedaan. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor door een anonieme melding.

In een huurwoning aan de Vestkant trof de politie ook een
hennepkwekerij aan. Er werden 340 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. Ook de kweekapparatuur is in beslag genomen. In de woning was sprake van diefstal van stroom. Het energiebedrijf zal hiervan aangifte doen bij de politie. De huurder van het pand was op het moment van de ruiming niet aanwezig, maar moet zich later op het politiebureau komen verantwoorden.

Bij beide woningen is de meter door medewerkers van het energiebedrijf afgekoppeld. Hieraan zal onderzoek worden verricht. De stroom van de woningen is afgesloten en zal pas weer worden aangesloten op het moment dat de bewoners de verbruikte stroom en een boete hebben betaald.

Er werden twee woningen in de Montessoristraat bezocht. Hier werden geen kwekerijen aangetroffen.

Man aangehouden voor diefstal geld

BREDA: De politie kreeg woensdag omstreeks 00.50 uur melding dat er in een gelegenheid aan het Kloosterplein een man binnen was gekomen die verdacht werd van diefstal. Van de diefstal, die 11 mei plaatsvond, waren beveiligingsbeelden gemaakt. Hierop was te zien dat hij een portemonnee opraapte, die op de grond was gevallen. Hij nam de portemonnee mee naar het toilet en haalde hier het geld eruit. Het gaat om honderden euro's. De portemonnee zelf bleef achter op het toilet. De zeer oplettende beveiliger zag woensdag de man wederom de gelegenheid binnen komen. De politie hield de 41-jarige man uit Tilburg aan en sloot hem in voor verhoor.

Politie zoekt getuigen van aanranding

BAARLE-NASSAU: De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding. Een 15-jarig meisje uit Baarle-Nassau fietste op 28 mei rond 22.30 uur over de St. Janstraat. Ter hoogte van een bushokje pakte een onbekende man plotseling haar fiets vast, waardoor ze tot stilstand kwam. De man begon vervolgens aan de jas van het meisje te trekken. Ze gaf de man een trap en begon te gillen. Hierna kon ze ontkomen. Maandag deed het meisje aangifte bij de politie van aanranding. De politie heeft een buurtonderzoek verricht in de omgeving van de St. Janstraat. Getuigen die iets hebben gezien wat te maken kan hebben met deze aanranding of mensen die meer weten over deze aanranding worden verzocht contact op te nemen met het politieteam Breda Zuid-Oost via telefoonnummer 0900-8844.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 02-06-2010 15:57 | © Regio Midden en West Brabant |