Gemeente Enschede

Kostenbewuster en efficiënter werken

Op woensdag 2 juni hebben de gemeente Enschede en Twente Milieu een nieuwe dienstverleningsovereenkomst materieelbeheer gesloten. Er was al langer een overeenkomst met Twente Milieu maar deze is nu slimmer ingericht waardoor beide partijen kostenbewuster en efficiënter kunnen werken. De nieuwe overeenkomst past volledig in de wens van de gemeente om meer en beter samen te werken met partners in de stad.

In het verleden werden er contracten gesloten tussen de diverse stadsdelen en Twentemilieu. Het onderhoud van de stad is sinds 2009 gebundeld in Onderhoud Enschede. Onderhoud Enschede, onderdeel van de Gemeente, voert alle onderhoudswerkzaamheden in de openbare ruimte uit. Dit betekent dat er een aantal schakels wegvallen waardoor samenwerking makkelijker, beter en goedkoper kan verlopen.

Twente Milieu
Vanaf 2 juni verzorgt Twente Milieu voor de gemeente o.a.: o onderhoud aan het gemeentelijk materieel (110 voertuigen en 300 stuks motorisch handgereedschap)
o Inhuur van seizoensmaterieel (bijvoorbeeld voor het ruimen van blad in de herfst)
o Schadereparaties aan voertuigen en materieel. o Inkoop van onderdelen
o Aankoop begeleiding bij aanschaf van nieuw materieel

Ondertekening
Vanmiddag is de nieuwe overeenkomst getekend door Djoerd de Vos-Koelink (directeur programma Leefomgeving, gemeente Enschede) en Albert van Winden (directeur Twente Milieu).


Geplaatst: 02 juni 2010.

2 juni 2010