Gemeente de Waard


Verlate Koninklijke Onderscheiding voor Teun Tuijtel

Een maand na de telefonische mededeling door burgemeester Houtman aan de heer Teun Tuijtel dat laatstgenoemde een onderscheiding heeft gekregen, zijn de versierselen uitgereikt.

Wethouder Vat deed dit op maandag 31 mei in het voormalig gemeentehuis van Nieuw-Lekkerland. De heer Tuijtel kreeg op 29 april het nieuws via de telefoon van burgemeester Houtman dat hij tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is benoemd. Tuijtel kon niet lijfelijk aanwezig zijn op de algemene uitreikinggelegenheid vanwege een vakantie.

Hierbij voor de volledigheid nogmaals het CV van de heer Tuijtel:

Decorandus ontplooide/ontplooit de volgende activiteiten:

1955 - 2009 Actief lid van de christelijke Korfbalvereniging Kinderdijk te Alblasserdam. Hij was trainer en leider van verschillende teams. Daarnaast was hij lid van de bouwcommissie t.b.v. de bouw van het sportcomplex dat in 1975 is geopend en thans is hij weer lid van de bouwcommmissie sporthal.

1978 - heden Achtereenvolgens diaken, kerkrentmeester en ouderling-kerkrentmeester van de Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg. Hij was tevens lid van verschillende bouwcommissies.

1994 - 1997 Bestuursvoorzitter van de kiesvereniging van de Reformatorische Politieke Federatie (RPF)in Nieuw-Lekkerland.

2008 - heden Secretaris van de Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk. De Stichting streeft naar een financiële onafhankelijkheid en een centrale coördinerende rol voor het molengebied.