Gemeente Vlaardingen


Keurmerk Veilig Ondernemen gaat voor de tweede ster

02-06-2010 | De vitalisering van de binnenstad vormt een belangrijk speerpunt voor de gemeente Vlaardingen de komende jaren. Hierbinnen neemt een veilige binnenstad waarin het prettig winkelen en vertoeven is een essentiële plaats in. Zaken als agressie, winkeldiefstal, overlast en straatvuil worden in kaart gebracht en vervolgens structureel aangepakt.
Beeldmerk Keurmerk Veilig Ondernemen Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) biedt voor de komende jaren een heldere structuur waarin er continu naar verbetering wordt gezocht en de betrokken partijen zich inzetten voor een Schoon, Heel en Veilig Vlaardingen.

Na het behalen van de eerste ster op 1 maart 2010, zijn de betrokken winkeliersverenigingen van het centrum op 27 mei weer volop aan de slag gegaan om binnen het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) de tweede ster te behalen. Onder leiding van de voorzitter van Stichting Stadshart Frans Hazenberg en de voorzitter van winkeliersvereniging Liesveld Ronald Huiskens (Granny's Vlaardingen), is de lijn voor de komende tijd uitgezet. De belangrijkste inzet hier is het uitvoeren van de afspraken die in het kader van de eerste ster KVO zijn vastgelegd.

Naast deelname van winkeliers, politie, brandweer, lichtblauwe brigade en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) was ook de gemeente sterk vertegenwoordigd in de personen van burgemeester Tjerk Bruinsma en de nieuwe wethouder van Ondernemen & Sport, Vera Kalf-Müller.

Wethouder Kalf-Müller heeft ondermeer de binnenstad in haar portefeuille en de burgemeester is hoofdverantwoordelijke voor de veiligheid binnen de stad. Het KVO biedt de gemeente en bestuur een ideaal platform om samen met de winkeliers en betrokken partijen de dialoog gaande te houden en concreet naar resultaten te werken voor een veilige binnenstad.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000