Politie Zaanstreek-waterland

Getuigenoproep: poging tot inbraak Monnickendam

Monnickendam o Gistermiddag heeft een man geprobeerd in te breken in een woning aan de Drevel in Monnickendam. De 70-jarige bewoner was rond 15.00 uur bezig bij zijn schuur toen een onbekende man zijn tuin in kwam lopen.

Hij vertelde dat hij van de woningbouwvereniging was en naar binnen moest om naar de verwarming te kijken. Vervolgens duwde de verdachte de bewoner weg. De 70-jarige man vertrouwde het niet, liep de man achterna en gaf hem een klap in zijn gezicht. De verdachte vluchtte vervolgens weg richting de Weerder. Hij zou daar zijn opgewacht door een tweede man met een zwarte auto die vermoedelijk op de uitkijk stond. Van de verdachte is het volgende signalement bekend:
* Een blanke man met kort blond haar
* Ongeveer 25 jaar
* Tussen de 180 cm en 190 cm
* Droeg een blauwe spijkerbroek en een rood T-shirt

De politie is gestart met een buurtonderzoek en wil graag in contact komen met getuigen. Heeft u de dagen voor de inbraakpoging iets verdachts gezien of heeft u andere informatie over deze zaak? Belt u dan met de politie Zaanstreek-Waterland via het telefoonnummer 0900 - 8844. U kunt ook anoniem bellen via 0800 - 7000.