Diergaarde Blijdorp


---

Blijdorp komt op voor roofdieren:
handtekeningen-actie tegen gif
02-06-2010
In Diergaarde Blijdorp is het mogelijk om een internationale petitie te ondertekenen voor het strenger naleven van de wet, die bestrijding van wilde diersoorten met gif verbiedt. De petitie, die zal worden aangeboden aan het Europees parlement, vloeit voort uit de roofdierencampagne van de Europese Vereniging van Dierentuinen (EAZA) waar Blijdorp actief aan meedoet...

De campagne wijst bezoekers op de gevaren van het illegaal gebruiken van gif om 'ongewenste' dieren te doden omdat ook andere (veelal roof)dieren de dupe kunnen worden als zij dit aas eten. Uit onderzoek blijkt dat dit voor gieren bijvoorbeeld een belangrijke doodsoorzaak is.

Daarom zal Blijdorp ook tijdens de opening van de Afrikaanse gierenrots, nog voor de zomervakantie, veel aandacht aan deze problematiek besteden. Bij diverse roofdieren in de tuin die onderdeel uitmaken van de campagne zijn opvallende giftonnen geplaatst met educatieve informatie. In de Veterinaire kliniek kunnen bezoekers hun handtekening plaatsen onder het luisteren naar een speciale roofdieren-rap. Ook is het mogelijk tegen een kleine vergoeding een speurtocht te volgen langs diverse bedreigde roofdiersoorten.
* Klik hier om online de petitie te tekenen>>
* Klik hier voor de Roofdieren-rap>>

* http://www.carnivorecampaign.eu/