Gemeente Voorschoten

vrijwilligersonderscheiding en opsteker gezocht

Kandidaten voor Vrijwilligersonderscheiding en Opsteker gezocht

De Opsteker is een aanmoedigingsprijs die specifiek jongeren (tot en met 25 jaar) die vrijwilligerswerk doen, in het zonnetje zet.

Vrijwilligersonderscheiding 2.JPG 3000 vrijwilligers en 180 vrijwilligersorganisaties zorgen dagelijks voor een sprankelend, bruisend en leefbaar Voorschoten. Met de Vrijwilligersonderscheiding en de Opsteker zet de gemeente ook dit jaar vrijwilligers en organisaties weer in het zonnetje als dank voor hun belangeloze inzet. Inwoners van Voorschoten kunnen uiterlijk 9 juli vrijwilligers voordragen voor een van de onderscheidingen. De kans om die persoon in uw omgeving of binnen uw organisatie aan te dragen die volgens u als vrijwilliger onmisbaar werk verricht.

Opsteker voor jeugdige vrijwilligers

Vrijwilligersonderscheiding
Ook de Vrijwilligersonderscheiding is een blijk van waardering. De eisen om voor deze onderscheiding in aanmerking te komen zijn zwaarder. De onderscheiden persoon wordt gezien als de ambassadeur van het vrijwilligerswerk in Voorschoten.

De voordracht
Alle inwoners van Voorschoten kunnen een persoon, die in georganiseerd verband in Voorschoten actief is als vrijwilliger, voordragen. Tips voor een succesvolle voordracht en de aanmeldingsformulieren vindt u hier. De voordracht(en) moeten uiterlijk 9 juli bij de gemeente zijn ingeleverd. De uitreiking van beide onderscheidingen vindt plaats, op 11 september tijdens het Weekend van Voorschoten.

Vrijwilligersbeleid
In 2008 is de nota ''Een Vernieuwingskuur'' door het college vastgesteld. Met het vrijwilligersbeleid onderstreept de gemeente het belang van één waardering voor de vrijwillige inzet van veel van haar inwoners.

* 2 juni 2010