Deltion College


nieuws

02-06-10

Fashion show live te volgen via www.deltion.nl/live

Studenten van de opleiding Fashion Design van het Deltion College presenteren woensdag 2 juni a.s. hun eigen ontworpen creaties tijdens de Fashion Show in de campus. De Fashion Show vindt vanaf 19.30 uur plaats op de Boulevard van het Deltion College te Zwolle. Laat u zich verrassen door de prachtige ontwerpen van de studenten. Volg de fashionshow live via www.deltion.nl/live .

Programma
Het programma van de Fashion Show bestaat uit een modeshow met creaties van de eerste, tweede, derde en vierdejaars studenten Fashion Design. De eerste en tweedejaarstudenten hebben afgelopen weken gewerkt aan het ontwerpen en ontwikkelen van een rok en top of een blouse en broek, met als centrale thema Experiment.Hierbij mixen de studenten diverse materialen, kleuren en stijlen samen tot één geheel. De derdejaars presenteren een jurk en een blazer gebaseerd op het centrale thema Experiment. De Fashion Show wordt afgesloten met de eindcollectie van de vierdejaars. Zij presenteren een collectie gericht op een bestaand winkelconcept. Te denken valt aan: Oilily, WE, Turnover en Expresso Young.

19.30 uur: ontvangst

20.00 uur: opening fashion show door Yvet en Merlynn

20.05 uur: fashion show 1, 2 en 3 design en 2 commercie

20.30 uur: pauze / expositie

21.00 uur: presentatie eindcollectie 4 design

21.45 uur: einde fashion show / expositie

Napraten onder het genot van een hapje en drankje.

23.00 uur: sluiting

Het centrale thema van de Fashion Show is: "Experiment". Binnen dit thema experimenteren de studenten in vorm, kleur en materiaal. Hierbij zijn ze vooral geïnspireerd door het continent Afrika.

Samenwerking
Studenten van het Deltion College bouwden de catwalk, richten de expositie in, mixten de sounds, maakten heuse rekwisiten en verzorgen de visagie en hapjes. De Fashion Show vormt een unieke samenwerking tussen verschillende opleidingen. Acht tweedejaars studenten Mode Management en vier studenten van de opleiding Grafische Vormgeving hebben het gehele communicatietraject rondom de modeshow bedacht en vormgegeven. "Dit is de eerste keer dat wij zo'n groot project promoten en daar komt toch meer bij kijken dan we dachten", aldus de tweedejaars studenten Mode Management. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met studenten van afdeling Beauty, Bakkerij, Meubeltechniek, Audiovisueel, Woninginrichting & Design en Podiumtechniek.

Fashion Design en Fashion Commercie showen een outfit voor zomer 2010 De eerste- en tweedejaars studenten Fashion Design van het Deltion College Zwolle zijn al maanden in de ban van de modeshow. De eerstejaars hebben een rok, top en broek ontwikkeld en de tweedejaars een broek met blouse. Beide onderdelen moeten een set vormen passend bij het centrale thema Experiment. De studenten Fashion Commercie creëerden theatrale accessoires. Ze worden gedragen op een zwarte outfit. Het thema Experiment is voor de studenten zeer geschikt om hun creativiteit en talenten te ontplooien en te laten zien. De derdejaars studenten Fashion Design hebben het thema in een nieuw "jurkje" gegoten. Zij completeren de zomerse outfit met een colbert.

Eindcollectie Fashion Design
Vierdejaars studenten Fashion Design presenteren met bloed, zweet en lachsalvo's hun eindexamen collectie winter 2010/ 2011. De opdracht was het ontwerpen van een collectie voor bestaande winkelketens. Zij hebben prachtige monstercollecties gerealiseerd.

Anne "Create you're own style" WE Men Bianca WE Carline
Oilily
Charlotte "WE Dare" WE Dianne
Oilily
Jessika WE Fashion
Karin "Solid by Karin" WE Ladies Manon "Bal Masque" WE Fashion Renske "Winterbloemen" Turnover Susanne "
Turnover
Zwanie "Rough Simplicity" Expresso Young

---