Gemeente Aalten


Burgerdag: de Klepperklumpkes van 't Walfort op bezoek

Op woensdag 2 juni was het weer Burgerdag en ontving burgemeester Berghoef een vereniging uit de gemeente. Dit keer waren de Klepperklumpkes van 't Walfort op bezoek. Bij binnenkomst in het gemeentehuis gaven zij een optreden met dans en muziek.

Klepperklumpkes van `t Walfort
De Klepperklumpkes van 't Walfort is een folkloristische dansgroep uit Aalten. De groep is opgericht op 10 mei 1954 met het doel de Gelderse streekfolklore te bewaren voor het nageslacht. De leden van de groep zijn gekleed in originele Achterhoekse klederdracht, zoals deze rond 1900 werd gedragen. De groep verzorgt per jaar vele optredens in zowel binnen- als buitenland.

Burgerdag
Tijdens Burgerdag ontvangt burgemeester Berghoef 's morgens vijf medewerkers van de gemeente Aalten om op een ongedwongen manier kennis te maken. 's Middags ontvangt hij een ouderen- of vrouwenvereniging in de raadzaal. Hierbij licht hij samen met de gemeentesecretaris de bestuurlijke- en ambtelijke organisatie toe onder het genot van koffie met wat lekkers. 's Avonds ontvangt burgemeester Berghoef thuis twee afgevaardigden van drie verenigingen.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de Klepperklumpkes? Kijk dan op www.klepperklumpkes.com.