Gemeente Heemskerk


woensdag, 02 juni 2010

Boven de Baandert tevreden over contacten in de buurt

Het buurtteam Boven de Baandert deed in februari een onderzoek naar de contacten in de buurt en de belangstelling voor een laagdrempelige ontmoetingsruimte 'voor en door bewoners'. Negentig procent van de bewoners zegt tevreden te zijn over de contacten in de buurt.

Het lopende buurtcontract voor Boven de Baandert bevat de projecten 'Meedoen in de buurt' dat gaat over belemmeringen die mensen kunnen ondervinden bij het deelnemen aan de buurtsamenleving en het project 'Laagdrempelige ontmoetingsruimte in de buurt', dat gaat over een ontmoetingsruimte die bewoners zelf tot stand brengen en 'runnen'. In februari is door middel van een huis aan huis enquête een onderzoek gedaan, dat 477 ingevulde enquêteformulieren opleverde (ongeveer 20% van het aantal huishoudens).
Het overgrote deel van de bewoners (90%) zegt tevreden te zijn over de contacten in de buurt, en een deel zegt graag (nog) meer contact te willen. Veel mensen hebben ideeën voor activiteiten en plekken waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Ongeveer veertig mensen hebben laten weten te willen meepraten over ideeën om (meer) contact in de buurt mogelijk te maken. Deze mensen zijn persoonlijk uitgenodigd voor een bijeenkomst die plaatsvindt op 14 juni. Tijdens deze bijeenkomst zullen ook de resultaten van de enquête worden besproken en waar mogelijk conclusies worden getrokken. Bewoners uit Boven de Baandert die ook willen meepraten, kunnen zich aanmelden bij buurtcoördinator Ted Bruijn (t.bruijn@remove-this.heemskerk.nl of telefoon 256923).
---