Gemeente Breda

Breda winnaar Golden Green Award 2010

Gemeente Breda heeft de Golden Green Award 2010 gewonnen, in de categorie âduurzame gemeenteâ. De vastgoedsector, beloont de ontwikkelaars, corporaties en gemeenten die het meest hebben bijgedragen aan de realisatie van het âLenteakkoordâ met een Golden Green Award.

Het Lenteakkoord is een afspraak tussen o.a. AEDES, de Neprom, Bouwend Nederland en VROM om op korte termijn woningen en kantoren steeds energiezuiniger te bouwen.

Wilbert Willems, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur: âOpnieuw krijgen we hiermee een landelijke blijk van erkenning voor het beleid dat we in Breda voeren op het gebied van duurzaamheid. Dat doen we samen met andere partners in de stad. Ik ben blij dat die zich steeds vaker bereid verklaren om nieuwe stappen te zetten op dit gebied.â

Breda heeft de Award gekregen voor haar structurele aanpak van duurzaamheid in projecten, zoals bouwprojecten in Nieuw Wolfslaar, de Heinsiushof en de plannen voor een Biomassacentrale. De jury was onder de indruk van wat daarmee al is bereikt. De Gemeente Breda heeft deze resultaten kunnen behalen door intensieve samenwerking met woningcorporaties en projectontwikkelaars. Met name de biomassacentrale die de gemeente opzet samen met de Bredase woningcorporaties en Essent spreekt zeer aan.

De boodschap van de juryleden onder leiding van Elco Brinkman gisteren: âDuurzaamheid in projecten is iets wat je gewoon moet doenâ.

Breda, 2 juni 2010