Winnaars Lokale Omroep Awards 2010 bekend

02/06/2010 18:10

OLON

EMBARGO tot 2 juni 18:00 uur

Woensdagavond 2 juni 2010 heeft de jury van de Lokale Omroep Awards in Beeld en Geluid in Hilversum Omroep Venlo uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar.

Winnaars Lokale Omroep Awards


- Radio: Haarlem 105 met 023- Special faillissement HFC Haarlem


- Televisie: Omroep Venlo met Het Venlo Incident


- Crossmediaal: TV Enschede FM met Twitterdebat Enschede


- Presentatietalent: AT5 (Amsterdam): Iven Cudogham

De Lokale Omroep Awards zijn de prijzen voor de beste publieke lokale omroepprogramma's.

Lokale Omroep van het Jaar

De jury prijst de wijze waarop Omroep Venlo zich verder heeft ontwikkeld. De omroep heeft het commentaar van de jury van vorig jaar ter harte genomen: Omroep Venlo heeft zich afgelopen jaar vooruitstrevend getoond zonder de kwaliteit van de programma's uit het oog te verliezen.

De jury is bovendien erg gecharmeerd van de bijzondere programma's die de omroep produceert met name op het gebied van televisie. Een voorbeeld daarvan is de prachtige documentaire Het Venlo Incident, hier kan een landelijke omroep jaloers op zijn! De jury was unaniem over het feit dat Omroep Venlo hét visitekaartje voor de lokale omroepsector moet zijn het komende jaar: Omroep Venlo is dan ook terecht de "Lokale Omroep van het Jaar 2010"!

Quote uit het algemeen juryrapport

Lokale omroepen spelen een steeds belangrijker rol in de informatievoorziening in Nederland. Dat is jaarlijks te merken aan de inzendingen voor de Lokale Omroep Awards. Dit jaar is er weer een record gevestigd. Nog nooit zijn er zoveel inzendingen (288) geweest voor de wedstrijd die de OLON voor haar leden organiseert. Ook dit jaar is de verscheidenheid van de ingezonden programma's groot, in thematiek, aanpak maar ook in het bereiken van verschillende doelgroepen.

Opvallend is dat de ingezonden programma's kwalitatief steeds beter en origineler worden. Daarom was het ook dit jaar een lastige klus voor de jury om een keuze te maken. Bij de beoordeling is daarom niet alleen gelet op de kwaliteit en de inhoud van de programma's, ook originaliteit en lokale verbondenheid zijn voor de jury belangrijke selectiecriteria geweest.

De jury van de Lokale Omroep Awards 2010 bestaat uit:

juryvoorzitter Marieke de Vries (NOS), Mezen Dannawi (NPO), Kees de Groot (Media Academie), Timo Kamst (opleidingscoördinator 3FM), Jeroen Latijnhouwers (RTL4) en Fleur Wallenburg (NOS Headlines).

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze Awards wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma's verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren.





http://www.olon.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/