'Hart-voor-je-werk-prijzen ggz' uitgereikt

02/06/2010 18:13

GGZ Nederland

Het O?-fonds GGZ (het arbeidsmarktfonds voor de geestelijke gezondheidszorg) heeft vanmiddag 5 winnaars benoemd van de "hart-voor-je-werk-prijs ggz, jouw idee is goud waard". Met deze prijs werden werknemers van ggz-instellingen uitgedaagd om voorstellen in te dienen die vernieuwend zijn en die een positieve impuls geven aan het werken binnen ggz-instellingen.

De prijs is ontstaan vanuit de gedachte dat de beste ideeën van de werkvloer komen.

Prijswinnaars:

Uit de 158 inzendingen heeft de jury 5 winnaars gekozen. Zij krijgen ieder een prijs van 50.000 euro om het idee uit te voeren. De prijswinnaars zijn (in willekeurige volgorde):

GGZ Noord Drenthe: '3 vliegen in een klap. Help jezelf, je collega en de cliënt d.m.v. scholing en bewustwording.' Medewerkers leren nieuwe technieken, die zij op zichzelf toepassen en die zij ook in de hulpverlening kunnen gebruiken. Hierdoor kunnen ze beter met de uitdagingen in het werk omgaan.

RIBW IJsselvecht: 'praktisch online'. Een internetplatform voor cliënten met een overzichtelijke vraagbaak voor allerlei problemen op huishoudelijk gebied, zoals het doen van de was en het koken van aardappels. Door het gebruik van een draadloze beeldtelefoon kan de cliënt op afstand begeleid worden bij praktische taken. Dit scheelt een hoop tijd en bevordert zelfstandigheid bij cliënten .

GGZ Eindhoven: 'De ideeënfabriek'. Dit is een creatieve manier om alle medewerkers in de organisatie te betrekken bij de innovatie van het werkproces. Aan de hand van een brainstormspel wordt een concreet probleem per afdeling/team opgepakt.

Mondriaan, integrale zorg. 'Arbeidsverrijking, inrichting van een multifunctioneel wijkcentrum'. Dit idee gaat om de uitwerking van rehabilitatie en de intensivering van samenwerking tussen verschillende voorzieningen. Dit moet leiden tot verbetering van het zelfsturend vermogen, van de onderlinge samenwerking, van de effectiviteit van de behandeling en het verhogen van de attractiviteit van het vak.

De Hoop, GGZ: 'De emotiewijzer.' Deze helpt medewerkers en cliënten hun emoties constructief te uiten en oplossingen te zoeken. Beide partijen leren hun emoties tijdig te uiten waardoor de sfeer, veiligheid en tevredenheid bij alle partijen toeneemt.

Criteria

De inzendingen zijn beoordeeld vanuit de doelstellingen van het arbeidsmarktfonds: welke inzendingen hebben een positief effect op de arbeidsmarkt in de ggz; op de kwaliteit van de arbeid, de ontwikkeling van talenten en het slimmer organiseren van het werk.