Ingezonden persbericht

Zorg en werk eerlijk verdelen: Samen uit, samen thuis

Samen uit, samen thuis
Saskia de Bel
Prijs: ¤19:95
ISBN: 978 90 215 6236 0
Verschijningsdatum: 2 juni 2010

'Een inspiratiebron om de taken nu écht samen te gaan verdelen.'
Vincent Duindam

'Dit boek blijft niet steken in het analyseren van problemen, maar toont de weg naar oplossingen.'
Christien Brinkgreve

Vaders zorgen en moeders werken; daar kijkt niemand meer van op. Maar als moeders 32 uur werken is dat veel, terwijl vaders die 32 uur werken 'goed bezig zijn'. En zo rollen veel gezinnen toch weer in het traditionele model waarin de man veel werkt en de vrouw veel zorgt. Terwijl het merendeel dat graag heel anders zou zien.

Samen aan de slag
Maar zes procent van de stellen met kinderen heeft een verdeling van werk en zorg gevonden waar het hele gezin gelukkig mee is. Hun ambitie past in de verdeling werk-privé, hun gezin lijdt niet onder het werk en beide partners hebben de taken eerlijk verdeeld. Wat is hun geheim? En waarom hebben we niet allemaal zo'n werk-zorgverdeling?

Saskia de Bel laat in Samen uit, samen thuis aan de hand van tientallen ervaringsverhalen zien hoe je sekseneutraler kunt denken over werk en zorg en al je rollen in balans kunt brengen. Smoezen om het niet eerlijk te verdelen (de baas wil het niet, de vrouw is nu eenmaal handiger in het zorgen, de man verdient nu eenmaal meer) worden van tafel geveegd en aan de hand van basisingrediënten kun je het voor jouw gezin ideale werk-zorgrecept samenstellen. De basis daarbij is een stabiele relatie, waarin je respect hebt voor elkaar en ruimte hebt voor jezelf.

Over de auteur
Saskia de Bel is psycholoog en deed onderzoek naar het combineren van een carrière met kinderen. Zij heeft een praktijk voor loopbaanbegeleiding en psychotherapie.

Overhandiging eerste exemplaar
Op woensdagavond 2 juni om 19:00 uur vindt de presentatie van het boek plaats in boekhandel Paagman in den Haag. Het eerste exemplaar van het boek wordt overhandigd aan Pia Dijkstra in haar rol als voorzitter van Taskforce Deeltijd+. U kunt zich hiervoor aanmelden via 070 -338 38 38 of info@paagman.nl

Noot voor de redactie (