Ingezonden persbericht

Amersfoort, 27 mei 2010

Star Wars en primeur X-factor
Amersfoorts winkelcentrum Vathorst pakt uit met viering 1-jarig bestaan!

Wordt het Dony of Jaap? Of misschien toch Maaike of Kelvin? Eén ding is zeker: op 5 juni geeft één van de twee finalisten van de X-factor een spetterend optreden in Winkelcentrum Vathorst. Een primeur voor Amersfoort en omgeving! Het winkelcentrum bestaat één jaar en organiseert een feestweek, die een absoluut hoogtepunt bereikt op zaterdag 5 juni. Uiteraard zullen de winkeliers trakteren op spectaculaire aanbiedingen, maar dat is lang niet alles.....

Kinderkermis
Het feest begint al op woensdag 2 juni met de start van een kinderkermis op het terrein aan de Veenweg, direct gelegen naast het winkelcentrum. Kinderen kunnen hier vanaf 's middags 14.00 uur tot 20.00 uur 's avonds hun hart ophalen in allerlei kermisattracties. Uiteraard ontbreken de suikerspin- en oliebollenkraam niet. De opening op woensdag wordt gevierd met een ballonnenwedstrijd. Op donderdag zijn alle attracties voor slechts 1 euro toegankelijk en op vrijdag deelt een clown de hele dag vrijkaartjes, snoep en ballonnen uit. Kortom, elke dag is het een kinderfeest in Vathorst!

Star Wars en A Sisters Hope
Op zaterdag 5 juni vindt het spectaculaire slotfeest plaats. Dan neemt het 501ste legioen van Darth Vader (bekend van Star Wars) het winkelcentrum over. Een unieke gelegenheid voor alle Star Wars-fans om met hun idolen, de Stormtroopers, de Jedi of andere Star Wars-figuren op de foto te gaan. Ook kunnen zij Darth Vader en het 501ste legioen helpen met het vinden van hun vijanden en krijgen zij de kans om een echt Star Wars-diploma te verdienen!
De opbrengst van deze actie gaat naar de Stichting A Sisters Hope. Deze Stichting organiseert wereldwijd evenementen om geld in te zamelen voor borstkankeronderzoek. Op 5 juni zullen zij met een kraam in het winkelcentrum aanwezig zijn, van waaruit zij spullen verkopen voor het goede doel. Meer informatie is te vinden op www.asistershope.nl

Het Grote Prijzenfestival
Op zaterdag is het om meerdere redenen bijzonder aantrekkelijk om een bezoek te brengen aan het winkelcentrum. Wat te denken van gratis, prachtige prijzen, die te winnen zijn door mee te doen met het Grote Prijzen Festival?
Door een aankoop te doen in een van de winkels ontvangt de klant een lotnummer. Vanaf 11.30 uur tot en met 15.30 uur worden op het grote podium in het centrum elk half uur een aantal lotnummers getrokken. Degene met het winnende nummer mag een kado-doos aanwijzen, waarin een kadootje of waardebon is verpakt door de winkeliers.
De hoofdprijs is gratis winkelen in winkelcentrum Vathorst ter waarde van 250 euro. De bekendmaking hiervan vindt plaats na afloop van de 'Grand Finale'.

X-Factor en Faisal Abarkan
Als klapper op de vuurpijl wordt het feest rond 16.00 uur afgesloten met een uniek optreden van een van de finalisten van de X-factor. Wie dat wordt, is op dit moment nog niet bekend, want wie er doorgaat naar de finale weten we pas op 29 mei en op het moment van schrijven zijn Dony, Jaap, Maaike, en Kelvin nog volop in de race.
Wat we wél zeker weten, is dat het voorprogramma verzorgd wordt door niemand minder dan Faisal Abarkan. Deze Rotterdamse zanger/pianist is niet alleen een goede muzikale vriend van 'X-Factor' Kelvin, maar zelf ook een buitengewoon getalenteerd entertainer. Eerder dit jaar won Faisal Abarkan de landelijke talentenjacht Talent Night 2010 en binnenkort zal hij Nederland vertegenwoordigen bij de Night at The Apollo in New York. Het optreden van Faisal wordt rond 15.30 uur verwacht.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht