Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


Zelfmanagement in de Eredivisie

02 juni 2010

Op woensdag 2 juni staat in stadion Galgenwaard in Utrecht de samenwerking tussen patiënt
en zorgverlener centraal. Dat gebeurt op´speelse' wijze.

Zo worden er in de eerste helft verschillende voorzetten gegeven: `hoe speel je het spel' door de onderzoeker, `balbezit' door de patiënt, `de coach' over de positie van de zorgverlener, en `de buitenspelval' bij zelfmanagement.

Tijdens dit symposium staat de interactie tussen patiënt en zorgverlener centraal. In de eerste helft komt de betekenis van zelfmanagement aan bod vanuit 3 perspectieven: de theorie, de patiënt en de professional. In de tweede helft worden in de trainingskampen (parallelle sessies) `spelopbouw', `samenspel' en `spelmomenten' verschillende thema's verder uitgewerkt. De dag wordt afgesloten met het `opheffen-van-de-buitenspelval' en een nabeschouwing gebaseerd op stellingen die voortvloeien uit de parallelle sessies en de presentatie.

Het symposium is een initiatief van het Zelfmanagementprogramma NPCF-CBO en de patiëntenorganisaties van zeven specifieke ziektebeelden (COPD/astma, depressie, diabetes, hartfalen, kanker, reuma en spierziekten). Iedereen die zich betrokken voelt bij zelfmanagement van chronisch zieken is welkom. Het symposium biedt een uitgelezen kans om uw netwerk te verbreden, ervaringen te delen en te leren van anderen!

Kosten
Leden van patiëntenverenigingen betalen EUR 25, professionals betalen EUR 75.