Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
19 mei 2010

Israël - Palestina: tijd voor een duidelijke stellingname, niet alleen van Obama! Verkiezingsdebat met buitenlandwoordvoerders Tweede Kamer in Felix Meritis

Datum: woensdag 2 juni
Tijd: 19.30 - 22.00
Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam

Een Ander Joods Geluid organiseert op woensdag 2 juni vanaf 19:30 in Felix Meritis in Amsterdam een verkiezingsdebat over het Israëlisch-Palestijns conflict.

Welke steun moet Nederland Obama geven in zijn pogingen binnen twee jaar een oplossing te bewerkstelligen? Hoe moet het zich de komende jaren in EU-verband opstellen? Moet Nederland harder optreden tegen Israël? Hoe om te gaan met de voortgaande bouw en uitbreiding van Joodse nederzettingen in Oost-Jeruzalem? En hoe denkt de Nederlandse politiek over de toetreding van Israël tot de OESO?

Buitenlandwoordvoerders Maarten Haverkamp (CDA), Arjan El Fassed (GroenLinks), Martijn van Dam (PvdA), Harry van Bommel (SP) en Atzo Nicolaï (VVD) zullen onder leiding van Hedy d'Ancona (voormalig Minister WVC) en Marjan Sax (oud-voorzitter Mama Cash) over dit en meer met elkaar en het publiek in debat gaan.

Een Ander Joods Geluid werkt in Nederland aan het kenbaar maken van een kritische Joodse kijk op de problematiek in het Midden-Oosten. Hierbij spelen het internationaal recht, de erkenning van de staat Israël en het nationale zelfbeschikkingsrecht van Palestijnen in een eigen levensvatbare staat een belangrijke rol.

Een Ander Joods Geluid is vóór Israël en vóór Palestina, tegen bezetting en geweld.
Noot voor redacties

NOOT,

Ingezonden persbericht