BNN

PERSBERICHT - Hilversum, 26 mei 2010

PATRICK IN DE BIJLMER NIET BESCHOTEN WEL GERAAKT

credits: BNN

PATRICK'S BIJLMER-AVONTUUR TE ZIEN IN SPECIALE THEMA-AVOND

Drie maanden woonde en werkte Patrick Lodiers in de Bijlmer om er achter te komen wat er waar is van alle wildwest-verhalen over Amsterdam Zuidoost. Hij kocht er zijn halal vlees, dronk er zijn Fernandes, ging op patrouille met de politie, en flirtte even met een buitenvrouw. Rapper Dret gaf hem een tour door zijn buurt en voetballer Ryan Babel en politica Rita Verdonk gingen samen met hem op pad. Op de laatste avond van zijn verblijf wordt Patrick's huiskamer in de Bijlmer omgetoverd tot een talkshow-decor. Samen met jongerenwerker Angelo Bromet, schrijver Robert Vuijstje en politiecommissaris Ad Smit kijkt Patrick terug op zijn verblijf in dit veelbesproken stadsdeel. Dit en al zijn belevenissen van de afgelopen maanden zijn te zien tijdens de thema-avond Patrick in de Bijlmer op woensdag 2 juni om 20.30 uur bij BNN op 3.

Voor Patrick waren de afgelopen drie maanden een onvergetelijke tijd: 'Ik ben niet beschoten, maar wel enorm geraakt door de Bijlmer'. Als koerier van de Rijdende Roti komt hij bij de mensen thuis en ontmoet hij een Hindoestaanse taxichauffeur die Andre Hazes imiteert. In de lokale kroeg stuit Patrick niet alleen op dansende mensen, maar wordt hij ook geconfronteerd met het fenomeen buitenvrouw (de Surinaamse benaming voor maîtresse). Eén keer wordt er op amper vijftig meter van Patrick's huis geschoten en lopen de spanningen binnen no-time hoog op.

Het bezoek van Rita Verdonk levert een mooi beeld van de kleurrijke smeltkroes in de Bijlmer op, maar zorgt ook voor pittige discussies met Patrick en de bewoners op straat. Voetballer Ryan Babel komt vlak voor de start van het WK langs in de Bijlmer en maakt met Patrick een 'sentimental journey' langs de plekken waar hij opgroeide en met zijn vrienden een balletje trapte. De voetballer komt vrienden van vroeger tegen en dan blijkt ook hoe makkelijk het is om de verkeerde keuzes te maken. Dan kan het zomaar gebeuren dat je geen profvoetballer wordt maar je tijd hosselend op straat doorbrengt.


----------



BNN