Provincie Gelderland


---


Arnhem, 26 mei 2010

Provinciale Staten bespreken op 2 juni Rondweg Zutphen-Eefde

Na een aparte hoorzitting en bespreking in de Statencommissies Mobiliteit en Economische Zaken (MEZ) en Ruimte, Wonen en Milieu (RWM) over het inpassingsplan Rondweg Zutphen-Eefde van Gedeputeerde Staten, is het nu aan Provinciale Staten om zich definitief uit te spreken over deze rondweg in de provinciale weg N348. Het is een van de eerste agendapunten op de vergadering van woensdag 2 juni die om 10.00 uur begint in het Huis der Provincie in Arnhem.

De Rondweg Zutphen-Eefde is één van de grootste infrastructuur projecten waarvoor binnen de huidige bestuursperiode (2007-2011) de besluitvorming moet zijn afgerond. Op 11 mei is de hoorzitting van de Statencommissies in Gorssel geweest en de commissies hebben zich op 19 mei over het plan gebogen. Het college van GS vraagt aan de Staten akkoord te gaan met een krediet van 51 miljoen euro voor de uitvoering. Het totale beschikbare budget bedraagt ruim 76 miljoen euro. Na de behandeling van het Inpassingsplan buigen de Staten zich nog over de visie van Gedeputeerde Staten over de klimaataanpak van de bestaande gebouwde omgeving (bestaande woningen) in combinatie met het initiatiefvoorstel van ChristenUnie, GroenLinks en D66 voor een Duurzaamheidsfonds Gelderland. GS stellen voor om een subsidieregeling in het leven te roepen specifiek voor de isolatie van oudere woningen. De Beleidsrekening 2009 staat als laatste op de agenda. In de Beleidsrekening legt het college verantwoording af over financiën, activiteiten en bereikte resultaten in 2009.

De bijeenkomst van Provinciale Staten begint om 10.00 uur en duurt naar verwachting tot ongeveer 16.00 uur. De vergadering is live te volgen via de website van de provincie Gelderland: www.gelderland.nl/statenlive.